Aanslag 11 september 2001 Amerika

Brandweer 9/11 wtc aanslag ramp

De wereld zit geschokt aan de buis gekluisterd wanneer het nieuws zich langzaam verspreid over een vliegtuigaanslag. 11 september 2001, veranderd langzaam in een zwarte dag. De hele wereld kan zien hoe er een 2e vliegtuig in de 2e toren boort. Angst en paniek is gezaaid en vele vragen zijn al die tijd onbeantwoord gebleven.

Geschokt en onbeantwoord

De hele wereld kijkt toe hoe er twee vliegtuigen in twee torens heeft geboord. De branden woedden razend snel door de torens heen. Toch weten de beide torens zich nog voor een redelijke lange tijd overeind te houden. De aanslag die vele levens heeft gekost zal later die dag nog veel meer slachtoffers met zich mee brengen. Na de aanslagen werden er vele onderzoeken verricht, desondanks bleven toch nog veel vragen onbeantwoord.

Tijdslijnen van de ramp

Rond kwart voor 9 in Amerika op een zonnige morgen boorde het eerste vliegtuig zich in de noordelijk toren van de WTC. Hier in Nederland was het kwart voor 3. Massaal gaan de televisies aan. Heel Nederland volgt wat er gebeurd. Daarna reageert de wereld nog geschokte. 18 minuten nadat de eerste vliegtuig in de noordelijke toren kwam, vloog er in de zuidelijke toren van het WTC nog een vliegtuig. Een grote explosie (mogelijk door de brandstof van het vliegtuig) is kilometers in omtrek te voelen. 40 minuten later wordt het Pentagon ook de dupe van de aanslag. Hier kwam een passagiersvliegtuig in een vleugel. Tegelijkertijd begeeft de constructie van de gebouwen van het WTC het en storten ze vlak na elkaar in. Ook in Pennsylvania stort een vliegtuig neer, bestemming onbekend. Het mogelijke doel; buitenverblijf van de Amerikaanse President. New York city wordt afgesloten, niemand erin en ook niemand eruit.

Overlevenden en Doden aantallen

De cijfers lopen enorm op. Aan boord van alle vliegtuigen waren ongeveer 266 mensen. In New York zijn er ruim 41.000 politiemensen en 14.000 brandweerlieden een mega actie op touw gezet om zoveel mogelijk mensen te redden. Alle belangrijke gebouwen zoals scholen, musea en dergelijke worden direct gesloten. De vliegvelden van Amerika en Canada gaan ook dicht. Minstens 300 brandweerlieden en 85 politiemensen worden vermist sinds de ineenstorting van het WTC, ze waren als eerste aanwezig en opzoek na overlevenden. Ook bij het Pentagon vielen er honderden doden. Hoewel er ook Nederlanders werkten op het WTC is er onduidelijk hoeveel dit aantal was, bekend is dat het er niet meer dan 8 waren. Van de reddingswerkers werden er 6 brandweerlieden levend onder het puin vandaan gehaald en 1 zwaar verbrande politieman. In het Pentagon werden er maar 80 lichamen gevonden. Aantal mensen uit WTC gered staat helaas maar op 9. Per vliegtuig waren er 3 tot 5 kapers zover bekent is. Op 13 september 2001 werd er bekend dat er 4763 mensen vermist waren en er 94 mensen gevonden waren.
In totaal zijn er 4 vluchten verloren gegaan
-American Airlines vlucht 11, een Boeing 757 met 92 passagiers en 5 kapers op weg van Boston naar Los Angeles. Dit is het noordelijke toren.
-United Airlines vlucht 175, een Boeing 757 met 64 passagiers en 5 kapers op weg van Washington naar Los Angeles. Dit is het zuidelijke toren.
-American Airlines vlucht 77, een Boeing 757 met 65 passagiers en 4 kapers op weg van Dulles Airport (bij Washington) naar Los Angeles. Deze ging naar het Pentagon.
-United Airlines vlucht 93, een Boeing 757 met 45 passagiers en 4 kapers op weg van Newark (New Jersey) naar San Francisco. Deze ging na Pennsylvania, maar mogelijk hebben de passagiers geprobeerd het vliegtuig terug te kapen waardoor het niet zijn doel heeft bereikt.

Complottheorieën

Een aantal van de vragen die tot op heden onbeantwoord bleven, laten ons nog steeds een grote raadsel achter. Sommige beweren dat er in het Pentagon nooit een vliegtuig is ingevlogen. Dit komt mede omdat er nooit bewijs is gevonden van een vliegtuig of eventuele restanten. Het gat wat in het Pentagon zat, kwam tevens niet overeen met de formaat van het vliegtuig die het Pentagon zou moeten hebben geraakt. Ook de frames die in 2006 zijn vrijgegeven is er geen vliegtuig zichtbaar.

WTC
Over het WTC zijn er veel theorieën bekent, een van deze theorieën zijn, dat de wtc beladen was met explosieven. Men vond het raar hoe de WTC gebouwen op een nette rechte manier naar beneden kwamen. Om een klein voorbeeld te geven. Er vliegt een vliegtuig in de WTC, het gewicht van het gebouw aan 1 kant wordt veel zwaarder dan waarvoor de WTC gebouwd is. Dit zou moeten betekenen dat het WTC aan 1 kant eerder omlaag zou gaan dan aan de andere kant en dat het gebouw niet rechtstreeks naar beneden zou vallen maar op zij zou gaan breken.

Zo staat ook bij de FBI in het dossier van Osama Bin Laden niet bekent dat hij verantwoordelijk is voor de aanslagen van 11 september. Volgens een video boodschap zou hij de aanslag hebben geëist, maar de beeldkwaliteit was zo enorm slecht dat er geen duidelijkheid is of dit wel Bin laden is.
Tevens blijven de vragen waarom de honden, die explosieven kunnen opsporen van te voren uit het gebouw waren gehaald. En waarom de President al van te voren wist over de aanslagen. Tevens zou een van de kapers van het vliegtuig in de WTC toren geen ervaren piloot zijn maar toch het vliegtuig bepaalde draaien heeft kunnen laten maken, die enkel ervaren piloten zou kunnen doen. Zelfs de luchtverkeersleiders dachten dat het om een militaire piloot ging, gezien de bewegingen van het vliegtuig.
De vragen zullen nooit beantwoord worden, daar wordt wel voor gezorgd. Ik twijfel of Bin Laden wel de gene is die verantwoordelijk is voor deze aanslagen. Gezien dat dit de enigste aanslag is geweest die zoveel levens eiste, en hierna geen grote aanslagen meer waren in Amerika.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Boetserend vertellen voor kleuters

Volgende artikel lezen

Studievaardigheden en studie tips

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen