Affiliate marketing

Affiliate marketing
ComputerComputer

Affiliate Marketing is een Engelse benaming voor een vorm van marketing waarbij je als tussenpersoon fungeert tussen de klant en het bedrijf dat de goederen te koop aanbied. Wil je meer weten over affiliate marketing dan moet je zeker verder lezen.

Het nut van affiliate marketing

Wil je als bedrijf naambekendheid krijgen en op de markt gelanceerd worden dan kan je dit op vele verschillende manieren. Je kan er enorm veel geld tegenaan gooien en gebruik maken van tv of radio reclame, posters laten hangen op elke hoek van de straat of betalend via zoekprogramma’s op het internet. Het nadeel is dat dit enorm veel geld kost alvorens je ook een cent verdiend hebt. Heb je als bedrijf niet de mogelijkheid om zulke grote bedragen te investeren dan kan je de reclame laten doen door Affiliate partners.

Wat zijn Affiliate Partners?

Affiliate Partners zijn mensen die een affiliatie link gratis ter beschikking krijgen en reclame maken voor het bedrijf. Het voordeel voor de affiliate partner is dat deze een percentage kan verdienen aan de verkoop die via zijn reclame link gerealiseerd wordt. Deze percentages variëren naargelang de omzet die de affiliate partner maandelijks realiseert en verschilt van bedrijf tot bedrijf. Hier gaat het om een pure win-win situatie. Het bedrijf krijgt gratis reclame en de affiliate partner verdient er een inkomen mee.

Financiële situatie voor de belastingen

Een affiliate partner is voor de belastingen een zelfstandige verkoper die zich dient in te schrijven als zelfstandig ondernemer. Je dient hiervoor een zelfstandig statuut aan te nemen in hoofd of bijberoep. De meeste affiliate partners werken in bijberoep. De bijdrage die dient betaald te worden is kleiner en het is een bijberoep dat je gemakkelijk kan combineren met je hoofdberoep.

Wat heb je nodig?

Om als affiliate partner te werken moet je eerst en vooral een website hebben waarop je reclame kan maken. Je moet zorgen dat er veel bezoekers naar je website komen die op zoek zijn naar de informatie die jij voor hen hebt. Automatisch gaan je bezoekers je reclame bekijken en reageren op voor hen interessante aanbiedingen.

Hoe beginnen als affiliate partner?

Werken als affiliate partner verloopt volledig via internet. Je kiest een bedrijf dat voordelen biedt ten opzichte van de klant en kijkt of deze een affiliatie programma hebben. Je meld je aan en je kan beginnen. Je zet de affiliatie link op je website en begin te promoten.

Voordelen van Affiliate Marketing

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het werken als affiliate marketeer. Je kan werken via internet zonder dat je verplaatsingskosten hebt. Je werkt als verkoper, maar je moet geen koopwaar aankopen, je hebt geen stockage plaats nodig, je hebt geen stock die kan slecht worden of die niet verkocht geraakt. Je werkt tijdens uren die jij kiest en van op plaatsen waar jij het wilt. Vanaf het moment dat je veel klanten hebt die steeds terug komen kan je geld verdienen terwijl je slaapt. Je kan zelfs verdienen wanneer je op vakantie bent en het is leuk als je thuis komt en er staat meer geld op je rekening dan voor je vertrek.

Nadelen

Je moet er ook voor werken. Er is geen enkele job waar je niets voor moet doen. Je moet reclame maken, zorgen dat je website online blijft, je bezoekers blijft hebben en een boekhouding bijhouden voor de belastingen.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Virale Marketing

Volgende artikel lezen

Hardlopen wat heb je nodig?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen