Afvallen, maar ik boek geen resultaat

Afvallen

Niet voor iedereen is het makkelijk om zomaar even een paar kilo`s kwijt te raken, zeker niet als je al tijden bezig bent en er gewoon helemaal niks afgaat. Helaas denken te veel mensen dat dikke mensen lui zijn en altijd maar ongezond eten en kijken niet verder.

Overgewicht en ziekte

Wanneer afvallen een obsessie wordt en de kilo`s willen er maar niet vanaf, worden vele mensen radeloos. Ze weten niet meer hoe ze het aan moeten pakken. Ze laten alles staan waar ook maar enige vet in zit of koolhydraten. Snoep, chips, patat, pasta en vaak zelfs aardappelen. Ze leven vaak alleen nog maar op groentes en fruit en soms ook shake. Maar dan toch lijkt het niet te willen om af te vallen. Ze worden er dagelijks mee geconfronteerd, door hun lichamelijke klachten en beperkingen maar vaak ook door hun omgeving. Hoewel ze er niks aan kunnen doen, gaan ze pas na een hele lange tijd naar de dokter om uit te zoeken wat er aan de hand is. Door ziekte dik zijn is geen pretje en om dat ook nog eens helemaal na te laten kijken is zeer ongemakkelijk. Soms wel en in sommige gevallen ook niet, sommige mensen kunnen gewoon niet zonder snacks en allerlei andere vette producten. Maar er bestaan ook mensen die door een aandoening, overgewicht hebben. Helaas kunnen we dat van de buitenkant niet zien en wonen we in een land met veel vooroordelen waardoor voor deze mensen, het leven vaak nog moeilijker kan zijn dan het al is.

Tips om af te vallen

Wanneer je begint met afvallen, doe dit dan niet te drastisch. Begin langzaam want ook voor je lichaam is het een grote stap om te nemen naar de juiste richting. Begin met minderen van suiker, maar bedenk ook , zoals zoetstoffen voor in de koffie maken je dik. Houd ook je schema bij. En eet niet meer na 20:00 uur. S`nachts is je spijsvertering niet zo hard aan het werk als overdag. Het kan absoluut geen kwaad om toch een keer een koekje bij de koffie te nemen. Je lichaam heeft ook suikers nodig om de dagen door te komen. Als tussendoortje kun je altijd fruit nemen of iets met weinig vetten. Ook wat meer beweging kan helpen met afvallen. Loop je normaal in de avond een kwartier met je hond, maak er dan eens een half uur van. Dit is in een week tijd al 1 uur en 45 minuten extra wat je spendeert aan beweging. Houd ook bij hoeveel je afvalt. Ook al val je misschien maar een halve kilo af, het is wel een halve kilo. En daar mag je best trots op zijn.

Als afvallen niet lukt

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden waardoor afvallen niet altijd lukt. Zeker als je gaat bedenken dat het zelfs een medische oorzaak kan hebben, maar deze hoeven gelukkig niet altijd ernstig te zijn. Heb je wel een vaste slaappatroon? Als je geen vaste slaappatroon heb dan kan je lichaam mogelijk ook van slag raken en hierbij een stofwisseling stoornis krijgen. Slaap je bijvoorbeeld de ene nacht 8 uurtjes en de andere maar 5 of slaap je heel weinig, dan kan dit al funest zijn. Aangeraden wordt om toch 7 tot 8 uur rust te hebben. Probeer op een vaste tijdstip naar bed te gaan. Heb je stress in je leven? Of slik je bepaalde medicijnen? Dan kan dit mogelijk ook voor een probleem zorgen. De ene persoon is de andere niet. Sommige worden van stress heel mager en anderen worden dikker. Probeer wat meer ontspanning te krijgen in je leven. Neem bijvoorbeeld een uurtje per dag voor jezelf, doe dan iets leuks en ontspannend.

Werkt het met deze tips niet? Ga dan naar je huisarts. Mogelijk met medicatie en een kleine onderzoekje kan je geholpen worden om de eerste stappen te zetten na het slanker worden. Schaam je er ook niet voor, je huisarts weet wat het in kan houden als je deze last met je mee draagt, mogelijk kun je ook extra hulp krijgen bij het verwerken van de nare problemen die “dik zijn” met zich mee heeft gebracht. Met de juiste hulp en doorzettingsvermogen kom je al ontzettend ver.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Montignac dieet: Vetten en koolhydraten apart

Volgende artikel lezen

Kunstgeschiedenis

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen