Alledaagse verzorging van katten

Katten verzorging
ComputerComputer

De alledaagse verzorging van katten bestaat uit: een goede voeding, voldoende beweging, inenten, ontwormen en behandelen tegen vlooien. Daarnaast uiteraard de opvoeding inclusief gewenning aan uiterlijke verzorging.

Een goede voeding

De beste voeding voor je kat is volledig afhankelijk van zijn gedrag en zijn leeftijd. Kittens hebben bijvoorbeeld extra vitaminen nodig. Heb je een actieve kat dan heeft deze meer voedingsstoffen nodig dan een kat die de hele dag (en nacht) rustig ligt te luieren.Tegenwoordig kun je bij veel merken kattenvoeding kiezen op levensfase en activiteit van de kat. Wanneer je kat vaak buiten komt, hou er dan rekening mee dat hij ook daar van alles kan eten. Dit hoeft lang niet altijd goed voor hem te zijn.

Voldoende beweging

Katten die buiten komen zorgen zelf wel voor voldoende beweging. Wanneer je kat nooit of maar zeer weinig buiten komt hangt dit geheel van de kat af. Kittens en jonge katten spelen veel, waarbij ze ook veel rennen en springen. Hierdoor krijgen ze meestal wel genoeg beweging. Wanneer je echter een kat hebt die van zichzelf erg lui is zal je hem moeten stimuleren om te bewegen. In de dierenwinkel zijn speeltjes verkrijgbaar waar je snoepjes of gewone brokjes in kunt doen. De kat moet dus met het speeltje gaan spelen voordat hij de brokjes eruit kan krijgen. Hierdoor is de kat actief bezig en wordt nog beloond ook. Ook kun je zelf je kat aan het spelen krijgen. Iedere kat heeft wel een favoriet speeltje, het is alleen de kunst om uit te vinden welke dit is.

Inenten, ontwormen en ontvlooien

Inenten, hierover verschillen de meningen nogal. Over het algemeen geldt dat je katten die buiten komen of die in huis wonen bij andere dieren die buiten komen wel moet inenten omdat ze veel risico lopen. Katten die alleen maar binnen blijven lopen minder risico. Zelf ben ik echter van mening dat het ook voor hen belangrijk is om ze jaarlijks in te enten. De meeste dierenartsen overigens ook.

Ontwormen en ontvlooien, ook hier is het van belang of je kat buiten komt of niet en in welke levensfase hij zit. Voor het product en de frequentie die het beste bij de kat past doe je er verstandig aan de dierenarts te raadplegen. Deze kan je een goed advies geven.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Hondentraining: Uitvallen naar andere honden

Volgende artikel lezen

De bandog

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen