Anti verveel tips voor regenachtige middagen

verveel tips

Wat doe je met je kinderen als de regen met bakken uit de lucht komt en je kinderen zijn in verband met de herfstvakantie of de woensdagmiddag vrij? De televisie verveelt al snel en ook de (spel)computer biedt niet de hele middag soelaas. Neem dan de volgende tips ter harte en maak er een fantastische middag van. Deze tips doen het ook goed op verjaardagspartijtjes.

Voor zoete koek

Altijd een groot succes: het bakken van heerlijke koekjes of cupcakes. Er zijn kant-en-klaar pakketten te koop in de supermarkt zodat het zelf de allerkleinsten lukt lekkere taartjes te maken.

In de spotlights!

Voor kleine dametjes zijn verkleedpartijtjes altijd geweldig. Zorg voor een stapel kleding en vergeet de accessoires niet (kettingen, zonnebrillen, armbanden, hoedjes). Laat de kinderen zelf de mooiste outfit maken en deze showen op de catwalk onder begeleiding van een passend muziekje. Of ga lekker dansen met je kinderen. Licht uit en spot aan, wees zelf de dj en zet swingende muziek op.

Spelletjes

Haal de bordspelletjes en familiespelletjes uit de kast en houd een spelletjes middag. Het kind wat gewonnen heeft, mag het volgende spel uitzoeken. Spelletjes maken dorstig en hongerig, dus zorg voor voldoende drinken en (gezonde) snacks.

Chillen bij een filmpje

Tover deze middag je huiskamer om tot een bioscoop. Laat je kinderen alvast de voorbereidingen doen. Ze kunnen bioscoopkaartjes knutselen en zelf popcorn maken. Leuker is het om het samen met vriendjes te doen. Sluit de gordijnen en gooi wat kussens op de bank zodat dit een heerlijke loungeplek wordt.

Waterpret

Vul je badkuip met warm water en laat je kinderen lekker spetteren in het warme water. Je kunt het badavontuur verhogen met badspeeltjes en als ze wat ouder zijn, kunnen ze zwemkleding aantrekken en snorkelen. Wat oudere meiden kunnen maskertjes opdoen en na het bad nagels lakken.

Herfstwandeling

De natuur is prachtig als het herfst wordt. Kleed jezelf en de kinderen regenbestendig aan en trek er op uit in bossen en duinen. Woon je in de buurt van een natuurreservaat? Ga eens kijken of er speciale activiteiten in de herfst worden gedaan, want die kans is behoorlijk groot.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Zelf sieraden maken

Volgende artikel lezen

Zelf tassen maken

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen