Autovakantie met kinderen

Je kijkt er al maanden naar uit, die heerlijke zomervakantie naar Spanje of Italië. We hebben er zin in en onze kinderen ook. Maar die lange autoreis! Dat betekent voor menig gezin een behoorlijke portie afzien. Met deze tips kun je de autovakantie zo aangenaam mogelijk voor je kinderen maken. En zijn je kinderen blij? Dan ben jij het ook!

Plan pauzes in

Een goede voorbereiding is het halve werk. Plan de autoroute met voldoende pauzes. Elke twee uur dien je minstens een kwartier pauze in te lassen. Blijf niet in de auto zitten tijdens de pauzes, maar strek je benen. Maak een wandelingetje met de kinderen, ga met de bal spelen of leg een kleed neer voor een picknick. Frisse lucht is goed voor het humeur van jou en de kinderen.

Drink voldoende

Neem voldoende drinken mee. Een airco zorgt voor droge lucht in de auto. De droge lucht zorgt voor uitdroging. Zet de airco niet veel kouder dan de temperatuur buiten de auto, maar pas hem aan op de temperatuur van je reisbestemming. Je bent dan redelijk gewend aan de warmte als je arriveert op je bestemming. Bescherm de kinderen tegen de warmte met zonneschermen op de ramen.

Comfortabele kleding

Een lange reis wordt een stuk aangenamer als je zorgt voor luchtige, niet knellende kleding. Geef je kind kleding, gemaakt van katoen. Katoen absorbeert het zweet. Neem wat reservekleding mee. Als kinderen flink bezweet zijn, kun je ze omkleden. Van klamme kleding vat je kou.

Spelletjes

Een lange reis duurt voor kinderen nog eens veel langer dan voor volwassenen. De kans is groot dat de kinderen zich snel vervelen. Hang daarom opbergzakken aan de achterkant van de stoelen met speelgoed waar de chauffeur geen hinder van ondervindt. Denk aan magische tekenborden, reisspelletjes, schetsboek met kleurpotloden, dvd speler, muziek, behendigheidsspelletjes of spelcomputertjes en dergelijke.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Het koelsysteem van een auto

Volgende artikel lezen

Koenigsegg agera

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen