Bagage inpakken met een checklijst

Bagage inpakken

Vakantie nemen, brengt allerlei problemen met zich mee. Je wil niets vergeten en toch niet overladen vertrekken. Je valies moet comfortabel te dragen zijn. Handig is het om een bagage checklijst te maken en hierop aan te duiden wat er allemaal in je valies zit. Wil je weten hoe je deze lijst kan opstellen? Lees dan vlug even verder.

Het voordeel van een bagage checklijst

Wanneer men op vakantie gaat, wil men alles bij hebben. Niet teveel en niet te weinig. Ook moet de bagage comfortabel te dragen zijn. Aangepast zijn aan de plaats waar je naar toe gaat en de dingen die je zal gaan doen. Wat kan men immers doen met een hoop shorts en zwemgerief als men op wintersport gaat of met dikke truien op een zonovergoten strand. Niemand wil zijn vliegtickets of het hotelbewijs vergeten. Men kan alles direct terugvinden en onnodig zoeken voorkomen.

Lijst van elektronische apparaten

Hier schrijf je alle elektronische apparaten op die je meeneemt. Deze lijst zou zo kort mogelijk moeten blijven. Vakantie is immers ontspannen en genieten. De lijst bevat: een telefoon met oplader, een scheerapparaat met oplader, een camera met oplader of batterijen, extra geheugenkaarten.

Mee te nemen medicatie

Deze lijst bevat medicatie die je reeds neemt en eventuele medicatie die kunnen helpen bij acute problemen. Anticonceptie middelen, immodium bij diarree, laxativa bij verstopping, motilium bij braakneigingen, een koortswerend middel, een pijnstiller, een antiallergiemiddel, een product tegen muggen beten, contactlenzen en de vloeistoffen die je daarvoor nodig hebt, een reserve bril. Een zonnecrème aangepast aan je huidtype.

De nodige documenten

Dit zijn alle documenten die men nodig heeft om te kunnen vertrekken. De vliegtickets of de bevestigingsbrief, adressen of e-mail adressen, reisverzekering documenten, cash en krediet kaart, de bagage checklist, noodnummers, het paspoort en de identiteitskaart, medische informatie en eventueel vaccinatie bewijzen, hotel tickets en reisdocumentatie. Meestal handig om deze in de handbagage mee te nemen.

Algemene bagage checklijst

Deze omvat het toiletgerief, de make-up, tampons, hygiënische verbanden, een zonnebril, eventueel een extra vuilzak of linnenzak. Oordopjes, een antibacteriële handzeep of ontsmettende doekjes voor allerlei doeleinden.

Kleding bagage checklijst

Deze verschilt bij mannen en vrouwen. Het is de bedoeling niet teveel mee te nemen en de kleding aanpast aan het vakantieoord. Alles wat men mee neemt, moet men opschrijven en bij terugkomst worden ongebruikte dingen geschrapt. Deze nieuwe lijst is handig bij een volgende vakantie. Heb je problemen om zo een lijst te maken, dan kun je op het internet een kant en klare vakantie checklist vinden en afprinten.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

De Toscane en één van haar geheimen

Volgende artikel lezen

Een goede manier om op vakantie te gaan

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen