Beleggen in goud aandelen

Goud beleggen
ComputerComputer

Beleggen in goud is toch wel één van de oudste beleggingen en nog steeds wordt het erg veel gedaan. De meningen over het beleggen in goud verschillen. Hieronder lees je alles over het beleggen in goud aandelen en waarom je dit wel of niet moet doen.

Hoe komt de prijs van goud tot stand?

Wanneer je wil gaan beleggen in goud vraag jij je natuurlijk af hoe de prijs van goud tot stand komt. De hoogte van de goudprijs wordt eigenlijk bepaald door de markt. Er zijn kopers en verkopers die allemaal een eigen prijs maken. De prijs tussen de hoogste en de laagste en dus eigenlijk het gemiddelde, noemen we de middenkoers en die bepaald de goudprijs. Je zult daarom ook merken dat de prijzen van goud behoorlijk omhoog en omlaag schieten. De prijs van vandaag kan heel anders zijn dan die van gisteren of die van morgen.

Meerdere manieren om te beleggen in goud

Wanneer je wilt gaan beleggen in goud zul je merken dat er meerdere manieren zijn om te gaan beleggen in goud. Hierbij moet je goed gaan nadenken welke manier het beste bij jou past en jou natuurlijk het meeste aanspreekt. Wanneer je hier over na gaat denken, moet je natuurlijk wel van tevoren weten welke manieren er allemaal zijn voor het beleggen in goud. Hieronder lichten wij de manieren toe hoe je kan gaan beleggen in goud. 

Geld beleggen in goudmijnen

De eerste manier om te gaan beleggen in goud, is geld beleggen in goudmijnen. Zo ga je op een indirecte manier beleggen in goud. Met beleggen in goudmijnen bedoelen we dan ook dat je met je geld mijnbouwaandelen gaat kopen. Een voordeel van het kopen van aandelen in de mijnbouw is dat deze prijzen vaak nog harder stijgen dan die van goud. Hiermee valt dus heel snel winst te behalen. Uiteraard zitten hier ook risico’s aan verbonden en kan het ook allemaal heel snel inzakken.

Goudtrackers en ETF’s: Wanneer je voor deze manier kiest om te gaan beleggen in goud, koop je de producten bij een bank of een broker. Een ETF is een Exchange Traded Fund en is eigenlijk gewoon een aandeel die op de beurs wordt verhandeld. Fysiek goud: Uiteraard is het ook mogelijk om fysiek goud te gaan kopen. Dit wil zeggen dat je je eigen goudstukken of staven koopt en deze op een veilige plek bewaart. Een voordeel is dat je het vertrouwen gewoon bij jezelf neerlegt en er vanuit kan gaan dat het goed gaat. Wanneer je dit risico toch niet wil lopen kan je er ook altijd voor kiezen om het goud ergens anders op te slaan. Op deze manier loop je geen risico en weet je zeker dat het goud goed is opgeslagen. Wanneer je er wel veel verstand van hebt en een veilige plek weet, kan je er natuurlijk altijd voor kiezen om het goud zelf een veilige plek te geven.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Nabootsing en Expressie: wat is kunst?

Volgende artikel lezen

Energie besparen in huis

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen