Bereid je voor voordat je een hypotheek afsluit

Bereid je voor voordat je een hypotheek afsluit

Verheugd kijk je naar de toekomst met een goede opleiding en inkomen. Je wilt gaan samenwonen of alleen en je hebt een huis nodig. Om het ideale huis te vinden onderzoek je voor geringe tijd een groot aantal huizen. Welke huizen binnen je budget vallen hangt af van wat de maximale hypotheek is dat je kan krijgen.

Informatie vergaren op het internet

Aangezien de hoeveelheid hypotheek die je kan krijgen afhangt van vele factoren is het aangeraden uitgebreid onderzoek te doen. Als je op internet kijkt kom je al snel diversen calculators tegen. De hoeveelheid hypotheek die je kan lenen kun je al snel binnen een paar minuten berekenen. Wat de calculator berekend is alleen een schatting, maar desondanks een nuttige indicatie van wat je uiteindelijk kan lenen.

De meest populaire manier om informatie te winnen over diverse hypotheken en wat de maximale hypotheek is dat je kan lenen is gebruik maken van het internet. Het is tegenwoordig, door de constant verbeterende zoekmachines, steeds makkelijker om waardevolle informatie te vinden op het internet.

Voor zeer specifieke vragen kan je gebruik maken van forums. Op fora zoals TROS radar en het hypotheekforum zijn er vaak mensen die al snel antwoord willen geven op je vragen. Door posts van andere mensen te lezen kan je ook veel dingen opsteken die je niet voorzien had.

Informeer bij meerdere adviseurs

Informatie online vind je in een handomdraai. Om de beste informatie te krijgen ben je alleen beter af bij het advies vragen van een aantal hypotheekadviseurs. Vergelijk het advies van de diversen adviseurs om het meest objectieve beeld te krijgen van wat je kan lenen en wat de beste hypotheek is. Voor de zekerheid is het verstandig om bij enige twijfel het advies van een hypotheekadviseur voor te leggen bij de andere adviseur.

Je wilt er ook zeker van zijn dat je de maandelijkse kosten nu kan opbrengen en ook in de toekomst. Als je kinderen krijgt wil je ook geld hebben om hun een goede start te geven in het leven. Of je de maandlasten kan dragen hangt ook af van hoeveel je in de toekomst zal werken. Inplaats dat je kiest voor de maximale hypotheek die je kan lenen wil je ook geld achterhouden voor leuke dingen en onverwachte kosten. Laat je niet meeslepen in het enthousiasme van de tussenpersoon wanneer je je niet zeker voeld bij de hypotheek.

Overweeg Nationale Hypotheek Garantie te nemen

Bekijk ook of je Nationale Hypotheek Garantie kan krijgen. Zolang je genoeg inkomen hebt van een stabiele inkomstenbron krijg je al snel genoeg NHG. NHG is erg populair, omdat er een aantal belangrijke voordelen aan zitten. In sommige gevallen kunnen mensen niet meer de hypotheeklasten dragen en moeten dan hun huis verkopen, waarna ze nog steeds zitten met een hypotheekschuld. De schuld word in die situatie overgenomen door NHG.

Naast de voordelen zijn er ook enkele nadelen. Er is een maximaal bedrag dat je mag lenen wanneer je in aanmerking wilt komen voor Nationale Hypotheek Garantie. Dit bedrag is 350.000 euro en is inclusief afsluitprovisie, verbouwingskosten, notariskosten en overige kosten. Om in aanmerking te komen voor NHG heb je voldoende inkomen nodig.

Voor je begint aan een immense investering als het nemen van een hypotheek moet je dus echt duidelijkheid hebben over waar je aan begint. Het komt namelijk nog altijd voor dat mensen niet meer hun hypotheek kunnen opbrengen en als gevolg daarvan hun droomhuis verliezen.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Het Energieprestatiecertificaat voor woningen

Volgende artikel lezen

De aankoop van een huis, de huizenjacht.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen