Bescherm je matras optimaal

Matras beschermen

Een bed is vaak een relatief dure aankoop waarbij de matras een belangrijk onderdeel is. Het is dan ook aan te raden om uw matras goed te beschermen zodat u er jaren plezier van kunt hebben.

Transpireren

We transpireren niet alleen de hele dag, maar ook tijdens de nacht. Bij het inslapen is er sprake van een daling van de lichaamstemperatuur. Om deze daling mogelijk te maken, geeft het lichaam vocht af. Uit onderzoek blijkt dat een mens een halve tot één liter aan vocht verliest per nacht. Dit vocht verdampt deels, maar dringt ook door tot diep in de matras. In dit vochtige milieu kunnen bacteriën en schimmels zich gemakkelijk nestelen, waardoor ze zorgen voor een ongezond slaapklimaat. Vandaar dat het belangrijk is bovenop uw matrasoppervlak een matrasbeschermer te leggen.

Molton

De meest gebruikelijk matrasbeschermer is een molton . Moltons zijn gemaakt van opgeruwde katoen. Opgeruwde katoen heeft unieke eigenschappen betreffende sterkte, duurzaamheid en absorptie, waardoor het een uitermate geschikt materiaal voor een molton is. Een molton gaat direct om het matras ter bescherming en heeft als doel om het lichaamsvocht dat u tijdens uw slaap verliest op te vangen. Een molton kunt u bovendien gemakkelijk uitwassen wat bij een matras uiteraard niet mogelijk is.

Waterdichte matrasbeschermer

Een waterdichte matrasbeschermer is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen die last hebben van bedplassen. We spreken van bedplassen als een kind dat ouder is dan vijf jaar ’s nachts de plas laat lopen, zonder wakker te worden. Bij 6 jarigen zijn er ongeveer 2 op de tien kinderen die in bed plassen. Bij 10 jarigen is dat 1 op 20 kinderen die in bed plassen. En bij 15 jarigen is het 1 op de 50. Ook bij volwassenen komt bedplassen voor. 1 op de 100 volwassenen kampt met dit probleem. De oorzaken hiervan kunnen nogal uiteenlopen. Wanneer men in bed plast is dat al vervelend genoeg. Het beddengoed kan men wassen maar de urine trekt ook naar het matras in. Dit zal naar verloop van tijd wel drogen maar de vieze lucht en de vlekken krijgt men niet zo gemakkelijk weg. Zeker niet wanneer zo’n ongelukje geregeld gebeurt. Een waterdichte matrasbeschermer biedt uitkomst in deze situatie.

Anti allergie matrashoes

Naast de normale molton en de waterdichte matrasbeschermer zijn er ook nog speciale anti allergie matrashoezen. Zo’n matrashoes heeft een zeer fijne structuur die zorgt voor een perfecte bescherming tegen huismijt in het matras en is wasbaar tot 95 graden. De matrashoes is voorzien van een rits en gaat om de totale matras.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Je kamer opgeruimd!

Volgende artikel lezen

Kerstdiner maken en kersttafel mooi aankleden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen