Bezienswaardigheden Madrid

Madrid

Madrid, de hoofdstad van Spanje. In dit artikel staan verschillende bezienswaardigheden beschreven voor jong en oud. Als u van plan bent om Madrid te bezoeken raad ik u aan om zeker een van deze bezienswaardigheden te bezoeken!

Het Retiro Park

Midden in Madrid is een heel groot park, dit park bevat o.a. fonteinen, meertjes, terrassen en er zijn waterfietsmogelijkheden. Het park is wel 120 hectare groot en is omringd door musea. Vooral als het goed weer is komen er veel mensen, het is een goede plek om lekker uit te rusten. Ook veel Spanjaarden die in Madrid wonen komen hier om in de werkpauze te lunchen. Als je in de stad Madrid bent, dan is een bezoek aan het Retiro Park zeker een aanrader!

Estadio Bernabeu

Estadio Bernabeu, dit is de naam van het stadion van de bekende voetbalclub Real Madrid. Ook dit is een echte aanrader om te bezoeken. Er wordt namelijk een rondleiding door het hele stadion aangeboden. Je kunt dan o.a. de kleedruimten, de grasmat, de skyboxen en de persruimten zien. De kosten hiervan zijn 15 euro voor een volwassene en 10 euro voor een kind. Ook kun je hierna een leuke souvenir kopen in de Real Madrid shop. Vooral voor de echte voetbal fan, maar ook voor de rest is het een heel fascinerend gebouw!

Musea

Ook zijn er natuurlijk musea in Madrid, de musea zijn geschikt voor volwassenen en jongeren. Hieronder staat een lijst met de musea en wat er te bekijken is:

  • Museo del Prado: Een van de beroemste en grootste kunstmusea, er hangen vooral schilderijen van spaanse schilders, zoals El Greco, Francisco Goya en Diego Velázquez.
  • Museo Reina Sofia: Een museum met hedendaagse kunst, de bekende kunstenaars Picasso en Dali hebben hier hun kunstwerken achtergelaten. Vooral het kunstwerk genaamd Guernica van Picasso over het bombardement in 1973 in Baskenland is hier erg bekend.

Mocht u een reis maken naar Madrid, dan wens ik je heel veel plezier!

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Bezienswaardigheden van Sydney

Volgende artikel lezen

Horoscopen en sterrenbeelden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen