Heb je een feestje en je wilt een simpele cocktail maken, wat ook nog eens lekker is? Dan is een Bloody Mary de juiste keuze!
Als je verder leest, kom je ook meer te weten over de herkomst van de naam van Bloody mary, en enkele weetjes zoals ‘wat wordt gebruikt als roerstaaf bij een Bloody mary?’
Recept Bloody Mary
Bloody Mary
Wat heb je hiervoor nodig?
– 1 maat wodka;
– 25 cl tomatensap;
– Scheutje worcestersaus;
– Scheutje citroensap;
– Selderzout;
– Enkele druppels Tabasco;
– Stukje verse selder (dit is alleen voor de afwerking);
– Ijsblokjes ( om nadien toe te voegen om de cocktail koud te houden).
Hoe begin je eraan?
– Doe als eerste ijsblokjes in een groot glas (cocktailglas?)
– Vervolgens giet je de wodka erover
– De rest van de ingrediënten worden geschud samen met ijs in een shaker
– Daarna kan je het in het glas kappen en versieren met de selder.
Sommige mensen doen er ook nog een beetje peper bij om de smaak wat extra pit te geven.
De cocktail ‘bloody mary’ is heel bekend in de wereld en kan je bijna in elke cocktailbar aankopen.
Wist je dat….
Sommige gebruiken voor de Bloody Mary een bleekselderij als roerstaaf, dit is heel leuk om te gebruiken. De Bloody Mary is vernoemd naar zijn rode (bloederige) uiterlijk, maar ook naar koningin Maria I van Engeland, die deze bijnaam droeg.