Creatief met kladpapier

Kladpapier

Ben jij ook zo’n persoon die bergen papier verzameld? Een heleboel A4-tjes in huis heeft, beschreven en wel – waar geen mens conclusies uit kan trekken. Een vel papier met krabbels van jaren geleden. Losse telefoonnummers, namen, aantekeningen, wachtwoorden of leuke kreten? In dit artikel diverse ideeën om wat nuttigs met dat “kladpapier” te doen!

Verlos jezelf van je papier

Je kladpapier heeft misschien voor jou heel veel waarde, maar waarom zou je papier van jaren geleden, nog bewaren? Weg ermee is de oplossing. Het is geen wiskunde om papier weg te gooien. Je pakt een doos, een vuilniszak of je grote blauwe oude papier container. Je pakt al je papier waarvan je verlost wilt worden (pas wel op voor onbetaalde rekeningen!) en gooi dit direct na eventueel uitzoeken weg op de daarvoor bestemde plek. Geen bergjes creëren, maar één handeling. 

Maak een papieren huis 

Heb je kinderen, dan hoef je geen speelgoed meer te verkopen. Je kent vast wel dat kinderen in de herfst huizen van bladeren maken. Laat je kinderen een papieren huis maken. Je kunt eventueel kippengaas en papier maché gebruiken om het huis ook bij weer en wind te kunnen laten staan. Ook hier weer de disclaimer, zorg dat je niet de gevoelige papieren laat gebruiken. 

Papieren vliegtuigjes

Nog een speelgoedtip. Je kent ook vast wel die kinderen die papieren vliegtuigjes maken. Dit is de ideale oplossing om van je papierhandel af te komen. Pak een aantal dozen, gooi daar je oud papier in. Als je kinderen vermaak nodig hebben, dan kunnen ze uit de doos met oud papier putten. Altijd voldoende papier. 

Kladpapier hergebruiken

Wanneer je iets uitprint met de printer, dan wordt het papier meestal van één kant bedrukt. De andere kant wordt niet bedrukt en is dus nog wit. Zonde! Gebruik de andere kant als kladpapier. Het ideale papier voor boodschappenlijstjes (knip het papier in stroken) en snelle aantekeningen (om bij de telefoon te leggen). Zo hergebruik je je oude papier. Als allebei de zijden vol zijn, kun je het meteen weggooien. 

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Moodboard maken

Volgende artikel lezen

Zelf kerstdecoraties maken voor in huis

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen