Cursus Fotografie deel 2

Cursus Fotografie deel 2
ComputerComputer

In de tweede deel van de cursus fotografie gaan we kijken naar hoe je foto’s maakt. Hoe maak je een foto? Misschien zal je denken, dat je daarvoor heel veel functies van je digitale camera moet kennen, maar helemaal niet!

Door creatief foto’s te gaan maken, en niet één foto!, kun je hele leuke resultaten krijgen. Ik ga je leren hoe je door verschillende standpunten in te nemen, goede foto’s kunt maken, die bruikbaar zijn! Natuurlijk krijg je ook slechte resultaten, maar daar leer je natuurlijk van!

Om aan goede fotografie te doen, moet je dus ook grotendeels fantasie hebben en ook creatief zijn. Je hoeft geen techneut te zijn.

Zo maak je een goede foto!

Je hebt een nieuwe camera, nu wil je een goede foto maken. Hoe doe je dit dan?
Het is heel erg simpel. Het enige wat je moet doen is op de ontspanners knop van je camera drukken, je camera ergens op te richten, klik, en je hebt een foto. Je hoeft geen techneut te zijn om een goede foto te maken en vaak heb je camera’s die automatisch alles voor je regelen. Als niet ervaren fotograaf of zelfs als hobbyist hoef je niet alle functies van je camera te kennen. Het is al voldoende als je weet hoe je foto’s kunt bekijken op je camera en hoe je ze kunt schieten.

Wel is het handig om een handleiding door te nemen als je er niet uitkomt. Maar ik raad je aan om op het begin, voorzichtig met je camera te spelen, te experimenteren. Door met de camera te spelen, leer je je eigen camera goed kennen en kun je in andere situaties beter met je camera omgaan.

Wil je een actiefoto maken, dan wil je toch niet eerst moeten uitzoeken hoe je camera werkt, of waar een bepaald knopje zit? Nee, man je moet de foto snel kunnen schieten.

Hobby fotografie is iets anders dan professionele fotografie. Bij professionele fotografie wordt er veel gedacht aan compositie, belichting etc. Soms zijn ze wel een uur bezig aan voorbereiding voor één foto!

Als hobbyist kun je gewoon foto’s schieten, en je zult zien dat er mooie foto’s uit zullen komen.

In deze les gaan we het dus hebben over het schieten van normale foto’s. We gaan het niet hebben over allerlei moeilijke functies op je camera, nee, we schieten alleen foto’s. Natuurlijk zitten daar ook hele lelijke foto’s bij, maar ik leer je nu meteen: we gaan niet één foto maken, maar een heleboel!

Veel succes met het doornemen van les 2 van deze fotografiecursus! En nog veel foto schiet plezier!

Gewoon schieten die foto!

Ben je in een mooi stukje natuur en zie je bijvoorbeeld een mooi stukje bos! Wat doe je dan? Foto’s schieten. Is het bijvoorbeeld herfst en je ziet een mooie rode paddenstoel in een bos, dan kun je ervoor kiezen om alleen die paddenstoel op de foto te nemen, maar je kunt ook de natuur eromheen fotograferen!

Wat is dan nu de tip! Je maakt niet één foto, nee je maakt er ongeveer 5 tot 10. Elke keer ga je op een andere plek staan, je staat soms gebukt, misschien wel liggend op de grond, of zelfs wel hangend in een boom. Bedenk maar de meest rare stand plekken vanaf waar je de foto gaat maken. Misschien komen er wel rare en lelijke foto’s uit, maar je zult je verbazen dat er soms echt geniale foto’s uitkomen. Een gouden regel in de fotografie is dat je nooit één foto maakt, je maakt er altijd meerderen.

Knoop deze tip goed in je hoofd en kies een mooie plek uit, bijvoorbeeld een mooi stukje natuur, waar je foto’s gaat schieten. Je komt niet terug met één foto, nee met 10!

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Cursus fotografie deel 1

Volgende artikel lezen

Tips bij het inrichten van je huis

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen