Cursus fotografie deel 1

Cursus fotografie deel 1

Dit is deel 1 van de fotografiecursus. Deze cursus gaat heel veel dingen behandelen op het fotografie gebied, zowel voor amateurs als voor profs.

Wat komt allemaal aan bod?

– hoe je goede panoramafoto’s maakt
– portret foto’s maken
– compositie
– belichting
– statief

Dit is nog een kleine greep uit het grote cursusaanbod.

Er worden totaal 2 cursussen gepubliceerd.

Iets over mijzelf

Ik heb een passie voor fotografie en kan dan ook erg goed werken met camera’s, statieven. Al vanaf kinds af aan kon ik met het blote oog, zonder veel gedoe, kwalitatief goede foto’s maken en dat zelfs met een digitale compactcamera. Elke keer als ik met mijn familie op vakantie ging, maakte ik alle foto’s. De foto’s die mijn familieleden maakten, mislukten, de foto’s die ik maakte moesten dan altijd gebruikt worden voor het vakantieboek.

Maak je eerste foto

Veel mensen doen moeilijk bij het maken van een foto. Het is helemaal niet zo moeilijk. Wanneer mensen een digitale compactcamera kopen, dan gaan ze een handleiding doorlezen. Ze zoeken hoe je een foto moet maken. Ze zijn hier dan uren mee bezig, terwijl het doodsimpel is om een normale foto te maken. Ik heb het niet over een super foto die op alle vlakken een schoonheidsprijs wint, maar ik heb het hier over een doodnormale foto die mensen maken op vakantiereizen. Wanneer je mooie foto’s wilt maken op je vakantie, hoef je geen professional te zijn om een goede foto te maken. Tegenwoordig zijn die compactcamera’s zo handig ontworpen dat een simpele knop op de ontspanner* zo tot een goede foto leidt. Alles wordt dan ook automatisch door de camera gedaan, zelfs de belichting. Dan hoor ik de profs al zeggen: “Compactcamera’s zijn prullen”. Dit klopt ook deels, maar een compactcamera is perfect om op vakantie mee te nemen en daarmee normale foto’s te maken. Je bent immers op vakantie en je bent geen fotograaf.

Wat is je taak als je een camera koop?

Een gemiddeld persoon weet heus wel dat de grote knop op de camera de ontspanner knop is om de foto’s mee te maken. Waarom zul je de handleiding dan moeten doorlezen? De handleiding moet je doorlezen als je vind dat je meer moet weten over je camera. Bijvoorbeeld als je vind dat je iets aan de belichting moet doen. Ik heb nooit een handleiding doorgelezen en kon toch foto’s maken! Ik leerde met mijn camera spelen door het gewoon te doen! Je moet gewoon veel foto’s maken en dit hoeft niet persé op vakantie, dit kan je ook gewoon thuis doen. Het voordeel van een digitale camera is dat je de foto’s direct van je camera weer kunt verwijderen. Ben je er dus niet tevreden mee, verwijder ze dan gewoon! Digitale camera’s zijn hierdoor heel handig om mee te experimenteren!

Je taak nadat je de camera koopt is dus: experimenteer ermee. Wees wel gewaarschuwd. Experimenteer niet teveel! Met een beetje verstand kun je wel weten, wat beschrijvingen betekenen. Als er staat “restore”, “cancel”, “verwijderen” etc. dan weet je hopelijk wel dat dit iets met het terugzetten of het verwijderen van gegevens betekent.

Volgend deel van deze cursus

Klik hier voor deel 2!

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Duurzaam productie middel

Volgende artikel lezen

Cursus Fotografie deel 2

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen