De bandog

ComputerComputer

De Bandog wat zijn het voor honden en hoe kun je ze het beste houden. In dit artikel gaan we er dieper op in. De afkomst waar worden ze voor gebruikt en wat hebben ze nodig. Zijn ze in een gezin te houden en hoe zijn ze met kinderen.

De Bandog achtergrond

De Bandog ( ook wel Bandogge genoemd ) laat voor het eerst over zich spreken rond 1250-1300 in midden Engeland. Bandog of Bandogge komt van het Saksische woord banda wat vrij vertaalt ketting betekend. Toen de tijd werd hij gebruikt voor het bewaken van terreinen en goederen maar ook voor persoonlijke bewaking. Voor de terreinen en goederen zat de Bandog overdag vast aan de ketting en ’s nachts werd hij los gelaten om dit te bewaken. Ook werd de Bandog gebruikt in gevechten met stieren (ook wel stierbijten genoemd) dit is iets wat later in de 16e eeuw verboden werd i.v.m. dierenleed. Waar het ras nu werkelijk vandaan komt is tot de dag van vandaag nog steeds een mysterie, uit DNA blijkt dat alle honden van de wolven afstammen ook dit is het geval bij de Bandog. Maar de originele Bandog bestaat uit een kruising maar welke?

Een werkhond

Het is ook met recht een werkhond die zeker zijn energie ergens in kwijt moet. Het belangrijkste is dat de Bandog genoeg ruimte heeft zoals op een boerderij of een groot erf ook lange wandelingen zijn goed voor de Bandog zo kan hij zijn energie ook kwijt. De Bandog is goed te trainen en is ook zeer gehoorzaam, in een gezinssituatie is hij ook een vriendelijke en lieve hond. De Bandog kan zeer goed met kinderen overweg en is een beschermer van huis en haard en zal zeker het gezin waar hij bij hoort verdedigen. Maar ondanks dat ze tegenwoordig zijn gefokt tot een goed ras, is het en blijft het een kruising de ene Bandog is de andere niet. Er zijn meerdere programma’s voor het fokken van de Bandog. Voornamelijk met rassen zoals de Pitbill/Staffordshire kruising of een van deze met een veel grotere en grovere hond, er zijn geluiden van zelfs een kruisingen met doggen (deense dog). De Bandog is er in verschillende kleuren maar de voornaamste kleur is Zwart brindle maar ze zijn er ook in het grijs/blauw, rood, en tawny.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 3.5 / 5. Aantal beoordelingen: 4

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Alledaagse verzorging van katten

Volgende artikel lezen

De hond als retriever

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen