De beste contactlenzen bestellen

Beste Contactlenzen bestellen

Ben je op vakantie en wil je je niet graag met een bril op vertonen? Of zie je het niet echt zitten om met bril op de zee in te springen of om helemaal los te gaan in de club? Dan is het wellicht goed om eens na te denken over contactlenzen. Ideaal voor als je ver weg niet scherp ziet of juist dichtbij. Het dragen van contactlenzen heeft vele voordelen. Behalve er beter en scherper mee zien, vallen contactlenzen veel minder op als je ze draagt versus een bril en het comfort is hoog. Daarnaast beslaan ze niet zo snel en een ander groot voordeel is, dat het blikveld breder en groter is dan met een bril op.

Online contactlenzen bestellen

Als je een paar contactlenzen wilt kopen, ga je normaliter naar de opticien. Toch kan het nog makkelijker! Als je eenmaal weet wat je sterkte is, dan kun je contactlenzen heel goed online bestellen. Hoe snel en eenvoudig is dat?! Geen rompslomp meer en het is zo gepiept. Er zijn verschillende webwinkels waar je in een mum van tijd je lenzen kunt bestellen.

Verschillende soorten contactlenzen

Er zijn verscheidene soorten lenzen te koop. De meest voorkomende lenzen die aangeschaft worden zijn lenzen die langere tijd meegaan. Het is de bedoeling dat je ze op het eind van de dag schoonmaakt, bewaart in de speciale lenshouders en ze de volgende dag weer indoet. Maar er zijn ook alternatieven. Denk aan lenzen die je maar een dag draagt, de zogenaamde daglenzen. Je kunt ook kiezen voor lenzen die je een week draagt, de weeklenzen. Idemdito voor een maand, de maandlenzen. Het voordeel van de ‘korter dragende contactlenzen’ is dat je je geen zorgen hoeft te maken als je er een kwijt bent, want je hebt toch meerdere lenzen bij de hand. Ook bespaar je tijd, omdat je bijvoorbeeld daglenzen niet hoeft schoon te maken. Dan is er ook nog een keuze uit harde lenzen of zachte lenzen. En als dat nog niet genoeg is, je hebt zelfs multifocale lenzen! Het is verstandig dat je minstens een keer in de twee jaar de opticien bezoekt. Ook al koop je je contactlenzen online. De gezondheid van je ogen is immers belangrijk. Net zoals een goed zicht. Online bestellen is een verantwoorde manier om snel je lenzen thuis te ontvangen. Wil je je eerst even goed oriënteren op de soorten lenzen en het verschil met een bril? Lees dan verder.

Een bril versus contactlenzen

Misschien vraag je je af: wat zijn de grootste verschillen en voordelen en nadelen van het dragen van een bril en het dragen van contactlenzen? Natuurlijk is dit heel erg persoonlijk en kunnen de meningen hierover verschillen. Toch zullen er wellicht punten zijn waar je nog niet bij hebt stilgestaan. Daarom zetten wij hieronder voor jou de meest evenwichtige voor- en nadelen van zowel een bril als contactlenzen op volgorde.  

1. Je uiterlijk

Sommige mensen zijn een beetje ijdel en dragen liever daardoor geen bril. Dan zijn contactlenzen natuurlijk een mooie oplossing. Je ziet er helemaal niets van. Veel mensen lopen liever helemaal niet graag met een bril op hun neus. Met contactlenzen verandert er namelijk niets aan je uiterlijk.

2. Comfort

Mensen die actief zijn en bijvoorbeeld veel aan sport doen, dragen doorgaans ook liever geen bril. De kans dat deze afvalt is groter als je wilde of onverwachte bewegingen maakt. Met contactlenzen heb je hier natuurlijk geen last van. Ook als je aan watersporten doet zoals surfen, suppen of zwemmen, zijn contactlenzen veel handiger.

3. Zicht

Een ander belangrijk punt is dat je met lenzen scherper ziet dan met een bril. De reden hiervoor is dat contactlenzen direct op je oog liggen. Een bril staat verder weg van je ogen. Daardoor is je blikveld groter en ruimer. Bovendien zorgen lenzen voor een meer natuurlijk gezichtsvermogen en hebben ze geen vervorming aan de zijkanten. Ook is er geen sprake van een verkleining van het beeld bij lenzen voor veraf en geen vergroting bij lenzen voor dichtbij.

4. Beslaan

Je kent het wel, zit je op de fiets, komt er ineens een plensbui over je heen. Weg zicht. Je bril zit onder de druppels. Of een andere scenario: je gaat naar de dierentuin en stapt net de broeiierige vlindertuin is en je bril bestaalt waardoor je geen hand voor ogen ziet, laat staan een vlinder! Dit probleem kennen alleen brildragers. Hierbij dus weer een punt gescoord voor contactlensdragers.

5. De zomer

In de zomer wil je graag een zonnebril op. Als je een gewone bril hebt, betekent dat dus dat je speciaal voor zonnige dagen een extra zonnebril op sterkte moet aanschaffen. Draag je lezen dan heb je dit probleem niet. Dan kun je gewoon elke zonnebril die je maar wilt opzetten; scherp zien doe je toch. 

6. Even snel je bril opdoen?

Als je uit bed springt en snel weg wilt gaan, zullen lenzen je wel even tegenhouden. Het kost nu eenmaal wat meer tijd om je lenzen in te doen dan even snel je bril op te zetten. Vooral beginnende lensdragers hebben vaak in het begin wat moeite met het inbrengen en uitnemen van de lenzen.

7 Kun je lenzen aan?

Last but not least is de vraag of je ogen wel lenzen aankunnen. Daarmee bedoelen we: of je ogen wel genoeg traanvocht aanmaken? Hoe kom je erachter of je ogen genoeg traanvocht maakt om lenzen te kunnen dragen? Vraag het je opticien en zij kunnen vaststellen of je droge ogen hebt of niet en kunnen je eventueel doorsturen naar de oogarts in het ziekenhuis. Als alternatief kun je een setje proeflenzen aanschaffen om een paar dagen uit te proberen of contactlenzen wel wat voor jou zijn en of je geboeg traanvocht aanmaakt. 

Multifocale contactlenzen   

Als je niet goed van dichtbij en ook niet ver weg kan zien, kun je ook goed terecht met multifocale lenzen. Veel mensen denken dat je alleen maar kunt kiezen uit lenzen voor veraf of lenzen voor dichtbij. Maar net als bij brillen zijn er ook multifocale lezen voor zowel dichtbij als veraf te koop. Deze contactlenzen zijn uitermate ideaal voor iedereen die naast hun vertesterkte ook een aparte leessterkte nodig hebben. Het mooie is dat beide sterkten in een lens zijn verenigd, zodat je zowel veraf als dichtbij scherp kunt zien. Oftewel mensen die bijziend en verziend zijn, zijn erg geholpen met multifocale lenzen. Net als bij een bril, kun je normaliter door het middelste en bovenste gedeelte ver scherp zien en het onderste gedeelte is ideaal om te lezen. Appjes op je mobieltje checken doe je dus met dat deel van je lenzen, maar het gaat allemaal automatisch. Je lenzen draaien mee. De ideale oplossing dus voor degene die niet telkens willen wisselen tussen lenzen en een leesbril. Multifocale contactlenzen zijn in principe voor iedereen geschikt, of je nu jong of oud bent. Vraag je opticien voor meer informatie over welke soorten er op de markt zijn vandaag de dag. Het kan voor bepaalde mensen even tijd kosten om eraan te wennen, maar dan heb je ook wat.

Ga jij voor zachte of toch liever harde contactlenzen? 

Contactlenzen zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Er bestaan zowel zachte als harde lenzen. Allebei de soorten hebben hun eigen profijt en keerzijde. De grootste verschillen zijn voornamelijk het formaat en de mate waarin zuurstof wordt toegelaten. Harde lenzen zijn in het algemeen groter in omvang dan zachte lenzen. Ze laten ook meer zuurstof door, dat beter is voor het oog. Dat maakt deze lenzen veilig en comfortabel. Een ander pluspunt is dat harde lenzen een langere houdbaarheid hebben. Allemaal bonuspunten voor de harde lens. Dan maar niet overwegen om voor zachte lenzen te gaan? Jawel! Want over zachte lenzen valt ook wel wat te zeggen. Zachte lenzen zijn, zoals de naam al zegt, zachter en soepeler. Veel mensen vinden deze lenzen dan ook veel comfortabeler om te dragen. En ook deze lenzen laten natuurlijk zuurstof door. Je eigen traanvocht houden de zachte lenzen zacht en soepel. Zelfs zo soepel dat je de lens binnenstebuiten kan keren of dubbel kunt vouwen. De gewenningsperiode voor zachte lenzen is dus korter. Bovendien vallen ze niet snel uit en verschuiven ze ook amper. Intensieve sporters zijn dus beter uit met zachte lenzen dan met harde lenzen. Helemaal een voordeel ten opzichte van brildragers. Belangrijk is dat een goede hygiëne noodzakelijk is als je zachte lenzen draagt.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Hoe een breuk verwerken?

Volgende artikel lezen

Een dagje aan zee in Blankenberge

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen