De Californische Kuifkwartel

Californische kuifkwartel
ComputerComputer

De Californische Kuifkwartel is een redelijke grote kwartelsoort met zijn circa 25 cm groot. Heel anders dan de Chinese kwartel die slechts 15 cm zal worden. Jet zijn leuke kwartels om te zien, met een mooie kuif dat zwart van kleur is.

Afkomst Californische Kuif kwartel:

Van oorsprong komt deze kwartelsoort uit het Westen van de Verenigde staten.

Geslacht:

De haantjes van deze zeer aantrekkelijke kwartelsoort hebben een zwart/ witte keelaftekening, de hennetjes hebben dit niet. De kuif van de haan is zwart en lang, bij de hen is dit korter en bruin van kleur.

Karakter:

Met andere vogels zoals kanaries en parkieten zullen deze kwartels geen problemen geven. Het beste is om meerdere hennetjes bij 1 haantje te houden, maar zorg niet voor een teveel aan kwartels in de volière. Meerdere hanen van hetzelfde soort kan zorgen voor vechten, vooral in de broedperiode. Met andere kwartelsoorten zelfs een haan van een ander soort gaat het meestal wel goed als er maar voldoende ruimte en schuilmogelijkheden zijn.

Geschikt onderkomen:

In een ruime en beplante volière voelen kwartels zich op zijn best. Zorg wel voor een tocht en vochtvrij binnenhok, aangezien kwartels gevoelig zijn voor vocht. In principe kunnen deze kwartels het hele jaar door in de buitenvoliére gehouden worden, aangezien ze sterk en winterhard zijn. Kwartels ruimen het voedsel op van de overige bewoners, maar sierhoendervoer en groenvoer stellen ze zeer op prijs. Schuilmogelijkheden zoals struiken, dakpannen of op de kop geplaatste bloempotten met 1 opening is zeer welkom.

Activiteiten:

Grotendeels leven Californische kuif kwartels op de grond, maar s’nachts vertoeven ze graag op een hoge tak of een beschutte plek in het groen. Dit soort kan ook vliegen en zullen daarom ook wel op hooggelegen plaatsen te vinden zijn. Het zijn levendige dieren.

Kweek:

Deze kwartelsoort is zeer productief in het leggen van eitjes, meer dan 20 stuks is heel normaal, maar helaas ook deze kwartelsoorten staan bekend om hun niet al te beste broedzorg. Wanneer de hen u dus laat zitten kunt u kiezen voor een broedmachine. Mocht het wel lukken dan zullen de jongen na circa 18- 23 dagen uitkomen en door beide ouders worden groot gebracht. Direct na het uitkomen kunnen de jongen zelf al lopen en eten oppikken.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 3.2 / 5. Aantal beoordelingen: 10

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Parkieten gedrag begrijpen

Volgende artikel lezen

De Virginische boomkwartel of Bobwhite

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen