De ideale look

De ideale look

Er goed uit zien is door de jaren heen zeer belangrijk geworden. Veel mensen nemen dit erg serieus en nemen ernstige maatregelen om er perfect uit te zien maar hoe ver mag men hiermee gaan en wat zijn de grenzen hiervan. Door wat men op de televisie of in tijdschriften ziet, wilt men er beter en beter uitzien.

Plastische chirurgie

Uit een onderzoek werd vastgesteld dat 60 procent van de ondervraagden iemand kent die deelnam aan plastische chirurgie en 18 procent een operatie in de toekomst zag. Het aantal operaties is in zes jaar 25 procent gestegen. Men moet wel goed nadenken voor ze een ingreep zouden doen en moeten weten wat ze willen veranderen. Het is belangrijk dat ze dit niet doen voor hun zelfvertrouwen, want dat is geen goede reden. Ik vind het goed als mensen dit ondernemen als ze een ongeluk of ziekte gehad hebben waardoor ze er niet meer uitzien zoals vroeger. Mensen die niets gehad hebben moeten dit dan wel voor zeer goede redenen doen. Ook mannen doen dit en moeten er net zoals vrouwen zeer goed over nadenken. Zelf vind ik dat iedereen mooi is op zijn eigen manier en dat er daar geen operaties voor nodig zijn. Veel mensen zijn geïnspireerd door de televisie om deze beslissing te maken maar er is namelijk zeer veel bewerkt en bij hun is ook niet alles natuurlijk. Ik vind het persoonlijk mooier dan mensen er natuurlijk uitzien maar dat is mijn mening. 

De operatie

Het is en blijft een operatie en kan zeer veel pijn doen. Er zijn dan ook veel risico’s als je zo’n operatie overweegt of als je het gaat doen. Deze moet ik je niet uitleggen want het zijn ongeveer dezelfde als bij een normale operatie. Deze operatie kan namelijk ongelooflijk veel pijn doen en je moet dan nadenken of het al die pijn wel waard is.

Anorexia en boulimie

Hetgeen dat de mensen zien op de televisie zien kan leiden tot een eetstoornis. Door de druk om slank te zijn, gaan mensen op dieet zonder er goed na te denken over een goede aanpak en daardoor krijgt men een eetstoornis zoals anorexia of boulimie.    

Anorexia

Bij anorexia gaan de slachtoffers van de ziekte minder eten en blijven actief ondanks dat ze heel veel vermagerd zijn. Ze worden verslaafd aan het vermageren en worden bang van het eten. Velen van de slachtoffers worden nerveus bij het zien van eten en willen meer en meer afvallen. Er bestaan ook verschillende website waarbij patiënten elkaar steunen in het vermageren en elkaar zelfs tips geven. Ze noemen anorexia geen ziekte maar een levensstijl. Hun manier van denken wordt helemaal overgenomen door de ziekte en ze kunnen na een tijdje niet meer logisch nadenken.

Boulimie

Boulimie is een beetje anders als anorexia. Ze vasten net zoals bij anorexia, maar na een tijdje beginnen ze een klein beetje te eten waarbij ze het vervolgens uitkotsen,  zodat de calorieën  het wegwerken. Terwijl ze kleine dingen eten, drinken ze ook heel veel water zodat het makkelijker is om het vervolgens uit te kotsen. Bij anorexia beginnen ze anders dan bij boulimie de calorieën er af te sporten en bij boulimie kotsen ze het uit. Ook bij boulimie zijn er websites waarbij ze elkaar steunen en tips geven.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Ontspannende tips voor moeders

Volgende artikel lezen

Modetrends voor vrouwen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen