De noodzaak van een ondernemingsplan

Ondernemersplan

Wanneer je je eigen bedrijf wilt opzetten zijn er veel dingen waar je aan moet denken. En wie kan al deze dingen onthouden? Niemand, iedereen vergeet wel iets. Om niks te vergeten is het handig om het op te schrijven. Tevens heb je dit nodig wanneer je een lening van de bank wilt krijgen. Daarnaast wordt je gedwongen om over alle aspecten van je bedrijf na te denken.

Verkrijgen van een lening van een bank of investeerder.

Om een lening (startkapitaal) te verkrijgen van een bank of investeerder heb je een ondernemingsplan nodig. Een bank of ondernemer kan dan zien of je goed hebt nagedacht over je onderneming. En wat de risico`s van het bedrijf zijn. Ook kan hij zien of je een goed marktonderzoek hebt gedaan om te kijken of er überhaupt wel een markt is voor de dienst of het product dat je aan wilt bieden. Aan de hand van je ondernemingsplan en eventuele gesprekken zal de geldverstrekker de risico´s inschatten die hij loopt. Hoe groot is de kans dat hij zijn geld terug ziet. Hoe groter die kans hoe lager je rente over het algemeen is.

Geweldige voorbereiding voor jezelf

Voor jezelf is het schrijven van een ondernemingsplan een geweldige voorbereiding voor het starten van een bedrijf (ook voor de overname van een bestaand bedrijf trouwens). Je moet nadenken over alle aspecten van je bedrijf, niet alleen de missie en visie, maar ook de financiële kant, de onzekere factoren, de risico’s, enz. Het leuke deel is het bepalen van je eigen salaris. Wat wil je voor jezelf opzij gaan leggen voor later en wat wil je er nu uithalen? En nog veel belangrijker: wat moet je ervoor doen om dit te kunnen behalen. Zijn de inkomsten en uitgaven over alle maanden gelijk? Of heb je `s zomers bijna geen inkomsten en de rest van het jaar wel. Hoe overbrug je dan de magere maanden?

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Eisen voor zwemdiploma A, B en C

Volgende artikel lezen

Ondernemen en ethiek: een onmogelijke combinatie?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen