De Pimelodus Pictus oftewel de antennemeerval

Pimelodus pictus meerval vis aquarium

U hebt een aquarium maar u wilt hier weleens wat andere soorten vissen in dan de normale standaardvissen. Dan is deze vis misschien wel iets voor u. De antennemeerval met zijn aparte naam Pimelodus Pictus is een leuk en makkelijke aquariumbewoner.

De antennemeerval:

De antennemeerval is een goedaardige aquariumbewoner.In een gezelschapsaquarium zal hij het goed doen. Het is een alleseter dat vooral overgebleven resten en algen verwijdert uit het aquarium. De vissen houden zich bij voorkeur op in de onderste waterlagen en in de buurt van schuilplaatsen. Ze kunnen zowel solidair als in een klein schooltje gehouden worden. Echter een grote school vormen ze niet, aangezien deze vissen meestal hun eigen gang gaan. Overdag houden ze zich meestal schuil, maar bij het invallen van de schemering zijn het vrij actieve vissen. Door hun enorme voelsprieten worden ze antennemeervallen genoemd, omdat deze voelsprieten fungeren als antennes, waarmee ze hun weg in het aquarium vinden. Van oorsprong komt deze vis uit Zuid-Amerika en kan een lengte van 15 cm bereiken.

Watersamenstelling:

De watersamenstelling op zich is niet zo belangrijk, zolang het maar helder en gezuiverd water is. Wel is een regelmatige verversing van het water wenselijk. Een temperatuur tussen de 22- 26 graden is ideaal.

Huisvesting:

In een aquarium van minimaal 80 cm breed kunnen deze vissen het prima vinden. Echter moet het aquarium wel veel schuilmogelijkheden hebben in de vorm van stenen, planten en kienhout.Te sterke verlichting wordt niet gewaardeerd, een donkere bodemgrond wel.

Voedsel:

Deze vissen zijn alleseters en zal allereerst het voedsel dat de andere aquariumbewoners achterlaten opruimen, Ook voedertabletten voor bodembewoners, klein levend voer en ingevroren voedseldiertjes worden graag gegeten. Verder zullen deze vissen ook alle algen uit het aquarium proberen op te ruimen. Oorspronkelijk zijn het namelijk ook algeneters.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

De meest bijzondere vissoorten verzameld

Volgende artikel lezen

Een vijver van een regenton

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen