De rechtsbijstandsverzekering

rechtsbijstandsverzekering

Je kunt je tegenwoordig tegen alles laten verzekeren. Soms heb je verzekeringen die je maar heel zelden nodig hebt, maar zonder rechtsbijstandsverzekering kun je leven van vandaag op morgen een echte puinhoop worden. Wil je er meer over weten dan moet je zeker verder lezen.

Doel van een rechtsbijstandsverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering helpt je wanneer je juridische hulp nodig hebt. Zij stellen een goede advocaat ter beschikking, die speciaal geselecteerd wordt. Wanneer een zaak jaren aansleept kan de rekening hiervoor hoog oplopen. Met een rechtsbijstandsverzekering is dit geen probleem want zij vereffenen de rekening.

Wat is er in de rechtsbijstandsverzekering?

De rechtsbijstandsverzekering bestaat meestal uit een basispakket. Je kan met deze verzekering gebruik maken van rechtshulp bij consumentengeschillen, woningproblemen, letselschade en schade bij ongevallen in het verkeer. Daarnaast kan je losse modules laten toevoegen, voor: motorvoertuigen, vaartuigen, 2e woning, inkomen en sociale voorzieningen, fiscaliteit en vermogen.

Tarief

Het basis tarief bedraagt al vlug 150 euro per jaar en elke extra module heeft een eigen tarief dat erbij komt. Het tarief kan misschien hoog lijken als je deze verzekering niet nodig hebt. Gebeurt er echter iets waarbij je een advocaat nodig hebt, dan is deze prijs heel laag in vergelijking met de kosten van een rechtzaak.

Hoe kan je deze verzekering afsluiten?

Deze kan je afsluiten via je verzekeringsadviseur. Deze verzekeringsadviseur zorgt voor al het papierwerk, de aanvraag en alles wat erbij komt kijken. Na het afsluiten krijg je de polis toegestuurd. Hierin staan de voorwaarden waaraan moet voldaan worden, de looptijd, het polisnummer en de premievervaldatum.

Opgelet

Eén van de voorwaarden waaraan je moet voldoen, is dat je de eerste drie maanden na het afsluiten van de rechtsbijstandsverzekering geen geschil kan aanmelden. Deze maatregel is er om misbruik te voorkomen. Indien deze maatregel er niet zou zijn, kan je wachten om een rechtsbijstand verzekering af te sluiten, tot wanneer er zich een probleem zou voordoen. Voor andere modules zoals inkomen en sociale voorzieningen is deze wacht periode zes maanden.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Rechtsvormen: Wat? Welke?

Volgende artikel lezen

Time management

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen