De Toscane en één van haar geheimen

Toscane en al haar geheimen

Wie naar Italië op vakantie gaat, doet dat onder andere vanwege het goede eten. Een van de geheimen van de Toscane is het dorpje Bolgheri, waar de duurste wijnen van Italië geproduceerd worden en waar het prima toeven is.

Pijnbomen

Komende van Livorno en rijdend in de richting van Donoratico rij je normaliter gewoon voorbij. De weg naar links, richting de kleine plaats Bolgheri, wordt niet vanzelfsprekend genomen. Behalve als je weet hebt van dit unieke plekje, waar de wijnen waarlijk voortreffelijk zijn, het uitzicht adembenemend en het eten echt Italiaans. De weg naar Blogheri is een strakke lijn, die ongeveer 5 kilometer lang is en aan beide zijden voorzien is van kaarsrechte pijnbomen. Alsof je door een schilderij rijdt.

Bolgheri

In de plaats Bolgheri worden topwijnen geproduceerd. De Sassicaia is een absolute topwijn, die, in tegenstelling tot andere Italiaanse topwijnen, gemaakt wordt van Bordeaux druiven, de Cabernet Sauvignon en de Carbernet Franc. Je proeft in deze heerlijke wijn de Toscaanse zon, de rijkdom van de natuur en de kracht van de zonovergoten fruitsoorten en noten.

Kasteel

Kom je bij het stadje aan, dan is het eerste wat je ziet een gigantische kasteelmuur, met een slotpoort. Het middeleeuwse kasteel is de deur naar een andere wereld, naar het vakantieland Italië. Je komt een stadje binnen, waar rust normaal schijnt te zijn. Overigens mag je niet met de auto naar binnen.

Eten

Je kunt in Bolgheri bij heel wat restaurants eten. Maar als je de moeite neemt om iets verder te wandelen, dan vind je aan de rand van het centrum een paar restaurants, van waar je, buiten op het terras zittend, de bergen kunt zien. Hier zitten en een vijf gangen menu bestellen, waarvan iedere gang het ware Italië uitstraalt en heerlijk smaakt, is pure weelde. Een Toscaans geheim, waar wij zowat de enige niet Italiaan waren. Wees wel op tijd, want tegen etenstijd stromen de restaurants vol. Vol met Italianen. Een reden te meer om hier te gaan eten, want waar de mensen zelf komen is het bijna altijd goed vertoeven.

Camping, B&B, hotel?

In de directe omgeving van Bolgheri vind je de camping van La Californie. Uiteraard kun je een B&B nemen of een hotel. Of je rijdt na het eten nog een stukje verder zuidwaarts naar Donoratico, waar je ook aan de zee kunt verblijven.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

De Canarische eilanden

Volgende artikel lezen

Bagage inpakken met een checklijst

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen