Doorleren of gaan werken?

Door leren of werken

Of je nu net klaar bent met de basisschool, de middelbare school of het hogere onderwijs… je staat altijd voor een keuze. Die keuze kan bestaan uit: wat nu? Ga ik verder leren, zo ja wat en weet ik het zeker? Of ben je er klaar voor om te gaan starten met werken in loondienst of ga je voor jezelf beginnen? In dit artikel leer jij de 7 meest gewaardeerde tips om te kiezen wat jij wilt!

Wat ga ik doen?

We staan allemaal voor een uitdaging. Nadat we onze opleiding hebben afgerond (of in sommige gevallen zijn gestopt) staan we voor de keuze: Gaan we door met waar ik mee bezig was (leren op hetzelfde/een hoger niveau) of besluiten we om ons op de markt te storten door middel van het zoeken naar een baan. Al deze keuzes maken ons leven niet altijd gemakkelijk, helemaal niet als jij bang bent om de verkeerde beslissing te maken en niet weet wat je wilt. MAAR: voor alles is een oplossing. Bedenk eens aan de goede dingen die je keuzes je kunnen opleveren! Je kan doen wat je wilt en hoe je het maar wilt en als je het niks vind keer je links- of rechtsom en zoek je naar iets wat je WEL leuk vindt!

Het beslissen

Het daadwerkelijk beslissen is niet altijd gemakkelijk. Allereerst wil ik even melden dat vaak wordt gezegd dat doorstuderen een must is en ook op school word je vre-se-lijk gepushed met het feit dat je dan later een betere baan kan vinden en je veel meer gaat verdienen. Toch ben ik het levende bewijs dat dat niet zo is. Ik ben begonnen om VMBO praktijk en heb vervolgens mijn mbo-studie afgerond. Momenteel heb ik dankzij mijn stage een super leuke baan en schrijf ik veel artikelen. Dat is iets wat ik graag doe en ook nog leuk vind. Het maken van een eventuele verkeerde beslissing is geen ramp, dat heb ik ook vaak genoeg gedaan. Doe wat je leuk vindt en ga daarachter aan. Ik zeg natuurlijk niet dat je gelijk moet stoppen  met school omdat het toch wel goed gaat komen, nee dat is niet waar. Wel wil ik je melden dat ik een leuke mbo-tijd achter de rug heb, momenteel parttime werk en ook nog genoeg tijd heb voor het onderhouden van mijn relatie, mijn huisje en de sporten en leuke dingen waar ik van hou.

Til niet te zwaar aan die ene keuze

Dat is vooral mijn advies voor het maken van je beslissing. Er komen in je leven nog genoeg beslissingen op je pad wat betreft geld, werk, relaties e.d. dus doe waar jij je goed bij voelt.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Weg met examenstress met deze tips

Volgende artikel lezen

Reuzenspinnen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen