Een dagje aan zee in Blankenberge

Blankenberge

Een mooie dag aan zee, de gezonde zeelucht opsnuiven en toch een leerrijke dag doorbrengen. De ideale plaats is Blankenberge, zeker als je kleine kinderen hebt en het openbaar vervoer gebruikt. Leuk en toch betaalbaar vakantie plezier. Wil je er meer van weten? Dan moet je zeker verder lezen.

Vervoer per trein

De gemakkelijkste en meest comfortabele manier van reizen is per trein. Je hebt geen parkeer en file problemen waardoor je reeds kan genieten van bij je vertrek. Hoeveel een ritje Blankenbergen kost is afhankelijk van zeer veel factoren. Interessant is het om even de mogelijkheden na te vragen in een treinstation of op de website van de NMBS. Er zijn regelmatig aanbiedingen die zeer interessant zijn. Dit jaar (2010) kun je tot vier kinderen (0-12 jaar) gratis meenemen per betalende volwassene. Een “Summer ticket” geeft je de mogelijkheid om in de weekperiode voor 7,5 euro naar eender welke bestemming in België te reizen. Even op voorhand regelen geeft het beste resultaat.

Treinstation Blankenberge

Het treinstation in Blankenberge is op loop afstand van de zee. Recht tegenover het station is er een winkelwandelstraat die je veilig naar zee begeleid. In deze straat zijn er evenals op de zeedijk allerhande mogelijkheden om goedkoop een maaltijd te gebruiken. Je vindt hier een Black Light golf baan, waar je bij regenweer toch een leuk spel kan spelen.

Sealife center

Het Sealife center is gelegen vlak bij het station, maar je kunt de tram nemen tot Floreal. In het SEA LIFE center Blankenberge kun je zowel binnen als buiten een groot aantal zeedieren vanuit de hele wereld bewonderen. Kleine garnaaltjes, piranha’s, gevaarlijke en minder gevaarlijke vissen. Zelfs een meterslange haai, grappige humboldt pinguïns, zeehonden en zeeleeuwen. Voor kinderen is er een pirate adventure minigolf en een leerrijke earth explorer waar je meer leert over onze aarde. Tickets zijn verkrijgbaar ter plaatse, maar het scheelt heel wat als je deze online aanschaft via de website van het Sealife center. Hier kun je ook een plannetje afprinten dat tijdens je bezoek zeer handig kan zijn.

De kustlijn

De kustlijn is 3 km lang, ideaal om te wandelen en voorzien van een mooi vlak zandstrand. Dit met geel zand voorzien strand is een plezier om met kleine kinderen kastelen te bouwen en tal van andere activiteiten te doen. Op de dijk kun je fietsen of een gocart huren om de hele dijk te volgen. Typisch voor Blankenberge is de lustige velodroom die bestaat uit een houten wielerbaan waar je de gekste fietsen kan uitproberen. Voor 2 euro is dit een unieke belevenis. Jong en oud beleeft hier plezier aan. De velodroom is gelegen nabij de pier. De pier is een uniek bouwwerk dat gebouwd is in zee en door middel van een 350 m lange brug verbonden is met de dijk. Bij hoogtij is deze volledig omgeven met water en heb je er een mooi uitzicht. Er is een terrasje aanwezig waar je iets kan drinken, terwijl je geniet van het uitzicht. Aan het begin van de brug en tegen de dijk gelegen bevind er zich een race-carting circuit dat tegen betaling toegankelijk is voor kinderen. Op de dijk en in de nabijheid van het casino ligt er een serpentarium. Je kunt er allerlei exotische reptielen en amfibieën van heel dichtbij bewonderen. Zelfs een echte krokodil van meer dan 50 cm. Het serpentarium is wel erg klein, maar het loont echt de moeite om de verschillende soorten en kleurenvariaties van de reptielen te bewonderen. Er zijn zelfs heel zeldzame soorten aanwezig zoals de neushoorn pofadder en felrode aardbei kikker. Ben je meer iemand die wel eens houdt van winkelen, dan kan dit eenvoudig langs de dijk. Honderden kleine winkeltjes bieden de meest uiteenlopende waren aan.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

De beste contactlenzen bestellen

Volgende artikel lezen

Vodafone 5G netwerk

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen