Een woning gaan huren

Een woning gaan huren

Een woning huren is heel verleidelijk, de risico`s lijken ook minder groot dan een woning kopen. Kijk na je eigen situatie voor je gaat huren, weeg alle voordelen af. En kijk wat je huurprijs kan zijn. Ook is het belangrijk rekening te houden met je “woon tijd” en op andere wensen waaraan jij graag wilt waar een huurwoning aan moet voldoen. Zet alles op een rij en zorg dat je voldoende informatie tot je beschikking hebt.

De eerste stap

Vrijwel gewoonlijk begint men met zich eerst in te schrijven bij een woningbouw. Hier betaal je meestal inschrijfkosten voor. Deze kosten worden voornamelijk gebruikt voor de administratie, maar ook om mensen een beperking op te leggen om zich voor de lol in te schrijven, waardoor de lijsten van wachttijden nog langer wordt. Een woningbouw heeft een wachtlijst die gemiddeld een anderhalf jaar duurt. Dit is opzich vrij lang. Maar in sommige delen van het land kan het wel oplopen tot 5 jaar. Misschien heb je ook nog wel bepaalde verlangens. Kijk hier goed na, maar kijk ook goed rond, misschien vind je wel je droomhuisje op internet.

Voordelen van huren

Huren kent voordelen en nadelen. Deze punten zijn belangrijk bij het huren van een woning of kopen van een woning. Bepaalde reparaties komen niet op jou kosten, denk maar bijvoorbeeld aan riolering of als er wat met het dak mis is. Ook onderhoud van de woning komen niet op jou kosten, denk hierbij maar aan buitenmuren verven of andere onderhoud.
Ook heb je meer financiële zekerheid als je een huis huurt, tevens is het opzegtermijn maar kort, bij en koopwoning kan het oplopen tot een paar jaar dat je huis verkocht is. Qua kosten kun je goedkoper uit zijn maar dat hoeft niet. Lees maar verder.

Nadelen van huren

Met huren gooi je elke maand een bepaald bedrag weg. In tegenstelling tot kopen bouw je elke maand een vermogen op. Een klein voorbeeldje.
Een huurhuis waar je 2 jaar woont en €350,- euro per maand betaald aan huur. Dan ben je in totaal al € 8400,- wat j weg gooit.
Koop je een woning van €200,000.- en betaal je hypotheek van € 350,- per maand bouw je een eigen vermogen op als je je woning verkoopt. €200,000,- euro – € 8400,- is nog maar €191600,- wat aan de hypotheek verstrekker betaald moet worden. Verkoop je je woning dan met 50,000.- winst dan heb je al 58,000.- eigen vermogen wat je in je eigen zak kan steken.
Tevens kun je met een huurwoning niet zoveel veranderen als met een koopwoning. En zit je vast aan jaarlijkse huurverhogingen. Hierdoor kan dus huren veel duurder zijn dan kopen.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Waar op letten bij bezichtigen van een huurwoning?

Volgende artikel lezen

Het Energieprestatiecertificaat voor woningen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen