Fruit om gewicht te verliezen?

Gewichtsverlies met fruit

Er wordt vaak beweerd door gezondheidsgoeroes en diëtisten, dat fruit heel gezond is. Dit is ook zo! Maar is het ook geschikt om op een gezonde manier gewicht te verliezen?

Fruit is gewoon lekker

Waarom wordt er overal beweerd dat fruit zo gezond is? Dat vroeg ik me soms af. Vroeger tijdens mijn schoolperiode kreeg ik al te horen dat je beter elke dag 3 stukken fruit eet, om gezonder te worden. Het klopt ook wel ergens dat fruit eten gezond is. Zoals men altijd beweert, zitten in fruit veel vitamines. Maar in fruit zitten namelijk heel veel koolhydraten. Koolhydraten zijn meestal suikers, die je nodig hebt om energie te kunnen verbruiken. Als je enkele kilo’s wilt kwijt spelen zullen sommige mensen je een fruitrijk dieet aanraden. Dit is eigenlijk niet de beste oplossing om effectief gewicht te verliezen. De kans is slechts 50/50 dat je volume erdoor zal afnemen.

Geen eiwitten en vetten

De meest gemaakte fout is, dat je nauwelijks eiwitten en vetten binnen krijgt. Eiwitten en vetten, en vooral eiwitten, zijn even belangrijk voor het functioneren van alle organen in het menselijk lichaam. Dus een dieet met enkel fruit is een moeilijk te realiseren opdracht. Je kan moeilijk je hongergevoel onderdrukken met het eten van enkel 3 stukken fruit per dag. Dat zal dan resulteren in het eten van meerdere stukken fruit per dag. Waardoor een teveel aan koolhydraten in het lichaam zal opgenomen worden. Wanneer dit op het einde van de dag niet allemaal opgebruikt wordt, gaat dit opgeslagen worden als extra vet. Waardoor je eigenlijk in gewicht zal toenemen. Het louter nuttigen van fruit is dus op zich niet echt geschikt om vet te verbranden. Wat je naar mijn bescheiden mening het best kan doen om echt gewicht te verliezen is een gebalanceerd dieet uitwerken. Dus kan je in plaats van meer fruit (koolhydraten, suikers), gewoon meer eiwitten gaan eten en verminderen in vetten en koolhydraten. Het verschil in het eten van eiwitten in vergelijking met koolhydraten is dat wanneer je op het einde van de dag een teveel hebt opgebouwd aan eiwitten, je erdoor niet gaat bijkomen in gewicht. Eiwitten kunnen niet omgezet worden in vetten zoals met koolhydraten dusdanig het geval is.

Gewichtsverlies

Een tweede pluspunt, maar dan vooral voor de mannen, is dat je door het eten van veel fruit met de uiteindelijke bedoeling om gewicht kwijt te spelen. Aanvankelijk spiermassa gaat verliezen. En dat is meestal niet de bedoeling als mannen er meer gestroomlijnd willen uitzien. Ze willen meestal af van hun buikje, maar niet van hun gespierde torso. Wat wel goed is om te vermageren en wat kan dienen ter vervanging van koolhydraat-bevattende maaltijden zoals (aardappelen, rijst, pasta…) zijn groenten. Het grote voordeel is, dat groenten weinig koolhydraten bevatten en evenveel of zelfs meer vitamines. 

Conclusie : Fruit is lekker en gezond. Het is gewoon niet zo geschikt om er slanker te gaan uitzien. Wat dus efficiënter kan zijn, is gewoon een gebalanceerd dieet met hoofdzakelijk eiwitten, minder vetten en minder koolhydraten. En vooral afwisseling is van groot belang!

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Rauwe cacao – Superfoods

Volgende artikel lezen

Verscheidene soorten spareribs

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen