Goedkoop tafelen tijdens de Kerstdagen

Goedkoop kerstdiner

Tijdens de Kerstdagen gaat het veel mensen om gezelligheid met vrienden of familie en lekker eten. Echter raakt de crisis veel van deze personen of willen juist gewoon zo goedkoop mogelijk lekker en lang tafelen. In dit artikel worden enkele tips gegeven om voor zo weinig mogelijk geld toch lekker en gezellig een Kerstdiner te maken.

Fonduen

Fonduen wordt al vele jaren gedaan door mensen. Dit is ook niet verwonderlijk want het is erg gezellig, iedereen kan zelf bepalen wat hij/zij neemt en je kunt lekker lang tafelen. Er zijn rond de Kerstdagen bij diverse supermarkten en keurslagers verscheidene fonduepakketten te verkrijgen. Echter zijn deze niet bepaald goedkoop. Daarom is het veel voordeliger om zelf vlees in te slaan, te kruiden naar eigen wens en in blokjes te snijden. Enkele vleessoorten die hier uitermate geschikt voor zijn, zijn kipfilet, hamlappen, verse worst en gehakt. De kipfilet en ham kun je kruiden en in blokjes snijden, de verse worst in plakjes en van het gehakt kun je balletjes draaien. Ook kunnen champignons, ui en paprika gebruikt worden voor het fonduen. Om het nog goedkoper te maken, kun je je gasten vragen om ook iets mee te nemen. Zo kan bijvoorbeeld de één stokbrood en salade meenemen, de ander gehaktballetjes, weer een ander een fles wijn en weer een ander de groente. Hiermee bespaart iedereen.

Kaasfondue

 Ook fonduen met kaas is erg lekker en hiermee kun je ook prettig variëren. Zo kun je door de kaas verse kruiden doen, kaasfondue met of zonder alcohol, met Parmezaanse kaas of gewoon met Hollandse kaas. In de gesmolten kaas kun je van alles dopen. Van stukjes brood tot gebakken kipfilet en van cocktailworstjes tot gebakken gehaktballetjes. Er zijn genoeg recepten te vinden op het internet en omdat de kaas zelf ook al behoorlijk vult, heb je niet veel nodig om erin te dippen. Ook bij kaasfondue geldt: als je dit doet met gasten, kan ieder iets meenemen en bespaar je aanzienlijk op de kosten.

Een tafel vol lekkers

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om het Kerstdiner redelijk simpel te houden en gewoon een tafel te vullen met allemaal lekkere en kleine hapjes. Je kunt hierbij denken aan hapjes van bladerdeeg, mini tomaatjes met mozzarella, gehaktballetjes met satésaus, groenten met een lekkere dip, stokbrood en toast met salade, aardappelkoekjes et cetera. En wederom: als ieder iets meeneemt, hoeft het niet veel geld te kosten.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Selenium en Zink tekort

Volgende artikel lezen

Aronia bes; superbes vol Anthocyanen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen