Hardlopen wat heb je nodig?

Hardlopen

Tegenwoordig zie je er steeds meer op straat: hardlopers. Sommigen vragen zich dan af hoe je dat ooit vol houd. Het is zo’n gedoe, schema, tijd en het allerbelangrijkste: zin. Zit je nu toch te overwegen om hard te lopen? Lees dan snel verder. GO!

Starten

Ik denk dat een van de moeilijkste dingen van hardlopen het beginnen is. Vaak is de motivatie ver te zoeken en kom je tijd te kort. Toch is het best handig als je een goede conditie hebt. Je kunt sneller ergens naar toe rennen, bijvoorbeeld als je  nét de trein zou halen als je een sprintje zou trekken, maar dat gewoon niet gaat door je slechte conditie. Het is motiverend om een lijstje te maken met redenen waarom je het zo graag wilt. Het kan je echt inspireren om het langer vol te houden. Een andere handige tip is om je in te schrijven aan een wedstrijd. Stel je voor: Jij ligt lekker op de bank. Mmm… heerlijk onder dat warme pluizige kleedje met je trouwe viervoeter op schoot. En als kers op de taart begint jouw favoriete programma. Plots schrik je op. ‘Shit’ roep je. Hardlopen galmt er door je hoofd. Het is heel verleidelijk om dan te blijven liggen maar als je je hebt ingeschreven voor een wedstrijd sta je toch sneller op. Je hebt namelijk een deadline en dat is de hardloopwedstrijd. Toch maar even van die fijne bank  af en lekker een rondje rennen. Het kan je even lekker afleiden als je stress hebt dus dat kan  geen kwaad, plus dat je gezond bezig bent.

Hardloopschoenen

Het is geen cliché, geloof me. Hardloopschoenen zijn heel belangrijk. Als je hardloopt is het belangrijk om stabiliteit te hebben en blessures te voorkomen. Je hoeft niet per se hele dure  te kopen, maar als je schoenen van rond de   €40 à €50 hebt dan heb je wel redelijke hardloopschoenen. Het is ook handig om bij een gespecialiseerde winkel in de buurt te gaan kijken. Op internet  bestellen klinkt heel aanlokkelijk maar toch kun je beter eerst kijken of de schoen die er zo mooi uit ziet wel goed bij jouw voet past. Later kun je de schoen altijd nog bestellen op internet.

Hardloop schema

Een schema is ook een heel belangrijk onderdeel  tijdens het hardlopen. Je kunt beter niet lukraak gaan hardlopen want dan is de kans op blessures of opgeven veel groter. Als je even op google of een andere zoekmachine de zoekterm ‘hardloopschema’ in  tikt dan komen er een hele hoop uitrollen. Wil je een specifieker schema? Zet de afstand er dan bij.Ook kun je tegnwoordig met bepaalde apps  hardlopen.  Die supporten jou dan de hele loop en houden alles bij. Denk aan afstand, snelheid, tijd, caloriën etc.  

Volhouden!

Zoals ik al zei is beginnen met hardlopen een van de moeilijkte dingen van het hardlopen. Maar het allermoeilijkste  is volhouden. Hier een paar dingen zodat je het (beter) volhoud:

  • Ga met iemand lopen: vaak is dit veel gezelliger en het motiveert je ook meer. Als jij een keer spierpijn hebt bijvoorbeeld kun je er met diegene over praten en even lekker klagen.
  • Beloon jezelf: Je doet het zo goed dat er af en toe wel eens een cadeautje af  kan. Koop iets wat je eigenlijk nog lang niet wilde kopen omdat het best wel prijzig is of iets wat je gewoon al heel lang wilde.
  • Neem je rust:Nu je zo lekker bezig bent weet je van geen ophouden. Maar zorg wel dat je voldoende rust houd anders is er een verhoogde kans op blessures.Ik wil iedereen die begint met hardlopen veel succes wensen. Loopse!

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Affiliate marketing

Volgende artikel lezen

Artikel management, meer verkeer naar je artikelen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen