Help, een wespennest!

Wespennest wesp

Hoewel het nuttige dieren zijn (ze eten schadelijke insecten) hebben we ze toch liever niet bij ons in de buurt. Zeker niet in grote hoeveelheden. Daarom is het vaak wel even schrikken wanneer we een wespennest ontdekken. Wat nu te doen?

Wespensteek

Veel mensen zijn bang voor wespen. Ze kunnen dan ook gemeen steken. Zelfs dagen later kan dat nog te voelen zijn. Maar voor sommige mensen is een steek niet alleen vervelend, maar zelfs gevaarlijk. Er kan een allergische reactie optreden en er zijn gevallen bekend, met een dodelijke afloop. Vaak door opzwellen van de luchtwegen bij bijv. het inslikken van de wesp. Maar ook het gif wat bij een wespensteek in het lichaam terecht komt kan een heftige reactie veroorzaken. Voor veel mensen dus redenen genoeg om een wespennest zo snel mogelijk verwijderd te willen hebben.

Weghalen of laten zitten?

Wanneer het nest niet wordt weggehaald, zullen de wespen meestal tegen de winter gewoon sterven. Je kunt het dus gewoon laten zitten wanneer het op een plek zit waar je toch bijna niet komt. Moet je er wel vaak in de buurt zijn, dan is het een ander verhaal. Weghalen is dan waarschijnlijk de beste optie. Maak in ieder geval nooit de opening van het nest dicht. Dat maakt ze alleen maar boos en agressief. Bovendien zoeken ze dan toch weer een andere uitgang.

Gevaarlijk

Het is mogelijk om het nest zelf te verwijderen. Je kunt dit doen met behulp van bestrijdingsmiddelen. Dit is echter niet zonder risico. Natuurlijk is het wel heel belangrijk om zeker te weten dat je niet allergisch bent voor wespensteken. Anders kan het levensgevaarlijk zijn. Beter nog is het om de hulp in te roepen van een ongedierte bestrijder.
Wil je het toch zelf doen dan kan gebruik gemaakt worden van wespenpoeder. Strooi dit bij de ingang van het nest. Dit kan het beste s’avonds gebeuren, omdat ze dan met meest rustig zijn en zich vaak in het nest bevinden.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Vlooien bestrijden

Volgende artikel lezen

Milieu sparen met minder vlees eten

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen