Het eigenaarschap delen

Het eigenaarschap delen

Het eigenaarschap delen

Het is nuttig om zakenpartners te hebben wanneer ze voor dringend benodigd kapitaal kunnen zorgen en aanvullende managementvaardigheden hebben. Aan de andere kant kunnen zakenpartners je een hoop ellende bezorgen. En vooral in de beginfase van een onderneming kost ellende tijd en geld, middelen waar het de meeste startende ondernemers aan ontbreekt. Wanneer jij een van de weinige mensen bent die het geluk hebben om de juiste partner te vinden, kun je een overeenkomst sluiten. We hebben al zo vaak gezien dat het ook op een goede manier kan; met een partnerschap in de juiste handen kan het nog beter gaan dan met een eenmansbedrijf in de juiste handen.

Aandeelhouders


Het hebben van een of meer aandeelhouders met een minderheidsbelang (een aandeelhouder die minder dan vijftig procent van de aandelen bezit of meerdere aandeelhouders die gezamenlijk minder dan vijftig procent van de aandelen bezitten) kan ook nuttig zijn, vooral wanneer het bedrijf zich niet meer in de startfase bevindt en in waarde is toegenomen. De meest voorkomende methoden om werknemers aandelen te verschaffen zijn via optieregeling, bonussen en aandelenplannen voor werknemers.

Aandeelhouders met een meerderheidsbelang toch het recht hebben om de uiteindelijke beslissing te nemen, zullen aandeelhouders met een minderheidsbelang soms naar de rechter stappen wanneer ze het gevoel hebben dat er niet naar hen geluisterd wordt.

Meerderheidsbelang

In sommige gevallen zal de oprichter van het bedrijf voor aandeelhouders met een meerderheidsbelang werken, wat veelal het geval is wanneer er participatiemaatschappijen bij de financiering betrokken zijn. Gelukkig doet deze situatie zich, maar weinig voor, omdat de gemiddelde oprichter van een bedrijf al heeft bewezen dat het aannemen van orders van anderen niet tot zijn sterke punten behoort. Wij hebben gezien dat wanneer deze situatie zich wel voordoet, de oprichter meestal de eerste is die vertrekt wanneer het slechter gaat met het bedrijf en de hoofdfinanciers hun investering willen beschermen

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Het starten van een eigen bedrijf

Volgende artikel lezen

Op zoek naar een administratiekantoor?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen