Hoe een breuk verwerken?

Hoe een breuk verwerken

Je ziet het even niet meer zitten: je relatie is stopgezet. Maar de momenten die je met hem/haar beleefd hebt, krijg je maar niet uit je hoofd. Je wilde dat het allemaal niet gebeurd was en mist hem/haar, en je wil met iemand praten en raad vragen, maar er is op dit moment niemand.

Hoe een breuk verwerken?

Je ziet het even niet meer zitten: je relatie is stopgezet. Maar de momenten die je met hem/haar beleefd hebt, krijg je maar niet uit je hoofd. Je wou dat het allemaal niet gebeurd was en mist hem/haar, en je wil met iemand praten en raad vragen, maar er is op dit moment niemand. Deze tekst zal je door een moeilijke periode helpen.

1. Accepteren

Het accepteren is de eerste maar tegelijk ook voor velen de moeilijkste stap. Zeker als het een lange relatie is geweest, is het moeilijk over te schakelen naar een leven zonder die persoon naast je te hebben. Allereerst begint het proces met het begrijpen van de breuk. Als dit niet duidelijk is, betekent dit dat de relatie niet goed is afgesloten. Het beste is dan te gaan praten over wat er precies verkeerd is gelopen. Als dit niet mogelijk is om emotionele redenen of omdat er vijandigheid is, denk je best  eens na over bepaalde frustraties die je had, daaruit kun je begrijpen dat de relatie niet meer werkte, meestal door sleur (bij langere relaties) of nood aan vrijheid.

2. Verdergaan

Na het accepteren dat jullie niet meer samen zijn, kan je niet stil blijven zitten. De wereld draait door, ook al gebeurt er iets dat je niet wou of voorzien had. Begrijpelijk is het dat je nu geen zin hebt om buiten te komen, maar dit is de enige oplossing om je ex te vergeten. Het klinkt moeilijk, maar vermijd je ex voor een paar weken en bel hem/haar niet onophoudelijk, dit lost niks op. Contact houden door af te spreken als vrienden maakt het enkel pijnlijker voor beide partijen. Het beste is om elkaar een tijdje met rust te laten om hierover te geraken. Spreek af met vrienden en doe leuke dingen, doe eens iets geks of hou je bezig met het ontwikkelen van nieuwe talenten of hobby’s, probeer eens iets nieuws of verwen jezelf. Het is oké om te wenen.

3. Confrontatie

Als jullie ooit goede vrienden waren, en dat willen blijven, moeten jullie elkaar weer onder ogen komen. Bereid dit moment goed voor en zorg ervoor dat er geen verwijten gaan vallen. Dit neemt niet weg dat jullie beter eerst wat afstand nemen.

Hij/zij heeft een ander

Als de breuk is beëindigd voor een andere man/vrouw, of uw partner heeft een nieuwe vriend/vriendin, of je werd bedrogen, mag je in geen geval denken dat dit jouw fout is. Dat iemand iets voor iemand anders gaat voelen, kan bij iedereen gebeuren en dat wil niet zeggen dat je ex-partner jou minder goed vindt dan zijn nieuwe partner. Het is een kwestie van samenloop van gevoelens, zegt men wel eens.

Jij stopte de relatie

Je heeft de relatie zelf beëindigt, maar bent toch triest. Dit is perfect normaal. Besef dat het ook normaal is dat sommige mensen gewoon niet goed bij elkaar passen en dat je het juiste hebt gedaan: als het niet meer lukt, lukt het gewoon niet en stop je het beter. Dat je hem/haar mist, is een perfect menselijk gedrag.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

SOA (Seksueel Overdraagbare Aandoeningen)

Volgende artikel lezen

De beste contactlenzen bestellen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen