Hoe kan ik me huis goed indelen?

Huis inrichten

Hoewel mannen nog niet zo de tik hebben om elke keer hun interieur te veranderen, hebben vrouwen er wel ontzettend veel last van. De ene veranderd de interieur elke maand de andere wat minder of vaker. Maar nooit lijkt iets goed te staan of helemaal na hun zin krijgen doen ze het ook niet. Om nou een compleet nieuw interieur aan te schaffen is ook weer zonde van het geld dus hier vind je enkele tips.

Praktische tips tegen een lage prijsje

Een kast die in de weg staat een bank die niet meer mooi lijkt, of passen de kleuren wel bij elkaar?
Dit zijn de dingen die we ons afvragen wanneer we kijken naar onze huis of kamer en het ons niet aanstaat, maar om nou een nieuwe bank te kopen of misschien toch wel een andere kast wordt voor de meeste huishoudens ook steeds moeilijker met hun kleine budget. Mocht de kleur van een bepaalde meubelstuk je niet langer meer aanstaan dan kan je beter een nieuwe laagje verf erover doen dan een compleet nieuw meubel te kopen. Op internet “marktplaatsen” zijn ook vaak leuke en goedkope meubelen te vinden.

Tips voor de woonkamer

Voor je zomaar aan de slag gaat met je woonkamer opnieuw in te richten is het makkelijker om dingen op papier uit te werken. Door verschillende ideeën op papier te tekenen kun je makkelijker een overzicht houden in je plannen. Ben je niet goed in tekenen? Ik ook niet, teken gewoon een kamer met ongeveer het idee van jou woonkamer. Neem bijvoorbeeld een vierkante kamer, teken een schuine streep vanaf de kantlijn ongeveer 1 cm, dit moet een deur voorstellen. Dan maak je op de plaatsen waar mogelijk de ramen zitten de streep wat dikker. Dit zijn dan je ramen. Vanuit hier kan je bijvoorbeeld een bank “plaatsen”. Ideeën opdoen van waar je tv komt te staan of je salontafel. Heb je meerdere ideeën? Laat je fantasie heerlijk op de loop gaan. Je kan beter 3 dagen bezig zijn met tekenen dan na 3 dagen er al weer flauw van zijn en met spierpijn weer alles anders te moeten zetten. Verder vind je hieronder nog meer tips.

– Nieuwe gordijnen;
– Kasten verven in een andere kleur;
– Muren of deur verven in een andere kleur;
– Nieuwe kussens op de bank;
– Een bankhoes over de bank;
– Schilderijen ophangen of verhangen;
– Een vloerkleed aanschaffen;
– Een spiegel aan de muur ( maakt de woonkamer groter).

Denk om de kleuren, hoe meer kleuren hoe drukker je huis lijkt en hoe rommeliger het lijkt. Probeer daarom alle kleuren op elkaar af te stemmen.

Slaapkamertips en kamerbewoners

Hoe kleiner de kamer, hoe meer geneigd je bent om er kleine meubelen neer te zetten. Helaas kom je dan met het probleem dat het druk en chaotisch lijkt. Heb je een kleine (slaap)kamer. Zet dan een grote kast neer. Hier kan je al veel spullen in kwijt. Denk aan make-up, uiterlijke verzorgingsproducten. Misschien wel washandjes,handdoeken, theedoeken, vaatdoeken. Ga zo maar door. Heb je een huis tot je beschikking en of woon je nog bij je ouders, dan zou je je prima uit kunnen leven met kleuren. Een witte muur met een rode poster of een lichte vloer met een donkere kast is erg leuk. Op een slaapkamer kun je ook denken aan opbergdozen die onder je bed passen, dit is ideaal voor je beddengoed en dergelijke.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Smartphone abonnement vergelijken

Volgende artikel lezen

Klacht melden bij een telefoonprovider

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen