India de cultuur

India de cultuur

Wij bewoners van Nederland leven in een relatief rijk land we zijn gewend aan gelijkheid tussen mensen en aan de hoge welvaart maar hoe zit dat met andere landen? India is een land waar gelijkheid tussen mensen onbekend is, ook de welvaart is er anders. Vele mensen weten niet hoe het geloof in India in elkaar zit, en wat voor groot verschil het kan zijn met onze land.

Welkom in India

India is een groot land het ligt in Zuid- Azië en is een wereld op zichzelf. Ze hebben een aparte cultuur met een eigen systeem om hun land draaiende te houden. Maar ga je in Nederland vragen aan de Nederlanders of zij het verschil kunnen vertellen tussen India en Nederland, zul je zien dat ze dit vaak niet weten. Enkel op sommige toeristen na zien het verschil tussen Nederland en India en hoe de wereld zo in eens kan veranderen. In India heb je aan de ene kant van de straat armoede terwijl aan de andere kant van de straat grote villa`s staan.

Natuur in India

Sommige denken bij India een woestijn sommige denken aan een oerwoud, maar wat is nu daadwerkelijk de natuur van India? Sommige denken aan gammele bruggetjes met hier en daar wat wilde dieren zoals tijgers en olifanten. Dit klopt ook wel een beetje. Maar aan de andere kant van India is er een wereld van verschil, zo heb je een gedeelte droge woestijn en dan nog een gedeelte van kou zoals de “Himalaya” ( Sanskriet voor sneeuw plaats). Hier vind je ook de Mount Everest met de hoogste top van 8848 meter hoog.
India is groot, heel groot met een complex natuurgebied. Zo hebben ze daar tropische regenwouden, woestijnen, met sneeuw bedekte bergtoppen, en moeras gebieden. Ze hebben door deze grote natuur verschillen ook last van rampzalige droog periodes en verwoestende overstromingen.

Mensen en geloof

In India spelen godsdiensten een grote rol, voornamelijk hindoeïsme is erg bekend in India. In India wonen zo`n 1 miljard mensen. De maatschappij is verdeeld in duizenden verschillende groepen. Zo`n groep noemen ze een “kaste”. Door deze kaste is de ongelijkheid tussen de mensen enorm groot, dezelfde ongelijkheid zie je ook tussen mannen en vrouwen. De manier hoe de mensen hun samenleving hebben georganiseerd is erg ingewikkeld en wijkt sterk af van onze cultuur. Bij ons is het belangrijk dat ieder mens een gelijke behandeling krijgt, daar is het belangrijk dat de hoge kaste-groepen voldoende respect krijgen. In India zijn er zo` n 3000 kaste-groepen, iedere kaste heeft zijn eigen naam. Een kaste houd in dat je in een sociale gesloten groep zit, hoe je in bepaalde kaste komt ligt aan je geboorte groep, als je familie in een lagere kaste zit, betekend automatisch dat jij ook in die kaste zit, hier zit je jouw leven aan vast. Dit betekend ook dat je alleen het beroep van je kaste mag uitoefenen en dat je verplicht bent om met iemand uit je eigen kaste te trouwen. Tevens moet je voorschriften van je kaste opvolgen. In die voorschriften staan belangrijke dingen die een grote rol spelen, zo mag je geen eten aanraken van een lagere kaste, of een lagere kaste de hand schudde. Doe je dit toch dan ben je onrein bezig. In de stad Varanasi kun je heel goed zien hoe de godsdienst daar haar rol speelt. Dagelijks komen hier duizenden hindoes naar toe om zichzelf “rein” te maken, dit doen ze door middel er van te drinken of zichzelf onder te dompelen. Het grootste geluk voor een Hindoe is om in de Varanasi te sterven. Dit betekend voor het geloof dat je niet opnieuw geboren word maar dat je eeuwig rust zal hebben. Op scholen merk je weinig van kaste verschillen voor kinderen zijn de regels minder streng. Als je in een kaste leeft krijg je verschillende dingen voor je kiezen, zo moet je jouw ouders gehoorzamen, je man gehoorzamen en veel kinderen baren, doe je dit niet wordt je volgens het geloof dan heb je kans terug te komen in een ander leven als een dier. Vandaar zijn vele hindoes ook vegetarisch. Als je verder na het geloof kijkt dan zullen je nog een paar dingen opvallen zoals, het is belangrijk om veel zoons te baren, dochters kosten enkel geld, en ze moeten ook een bruidsschat, een zoon kan werken, en wanneer je ouder bent, en niet voldoende meer voor jezelf kan zorgen, zullen je zoons voor je gaan zorgen.

India arm?

India groeit snel per dag komen er ongeveer 50.000 baby`s erbij, dit zorgt ervoor dat men zegt dat India arm is. Maar de mensen in India denken hier anders over. Ze zeggen juist veel kinderen te willen omdat ze arm zijn, en niet dat ze arm worden door te veel kinderen. In India werken kinderen al vroeg, hoe meer kinderen hoe meer geld er binnen komt. Vanaf het 3e jaar begint het kind te werken, als ze meerdere zoons hebben sturen ze 1 naar school om te studeren zodat hij flink kan gaan verdienen voor het gezin. Kinderen die werken doen voornamelijk verkopen, huishouding, sigaren maken en bedelen. Vanaf hun 7e is vaak hun jeugd al over.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Onze geest: het bewuste en het onbewuste

Volgende artikel lezen

Het ontstaan van moederdag

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen