Jordanië vs. Argentinië

Jordanië vs. Argentinië
ComputerComputer

Jordanië en Argentinië, prachtige landen. Maar er kan er maar één de mooiste zijn.

Jordanië

De hoofdstad van Jordanië is Amman. De buurlanden zijn Israël, Syrië, Irak en Saudi Arabië. Het land heeft een oppervlakte van 90.650 vierkante kilometer en er wonen 5,5 miljoen inwoners en dat is gemiddeld 60 inwoners per vierkante kilometer. Jordanië heeft een woestijnklimaat, daarom kan het land alleen bewerkt worden in het noorden bij het hogere landschap. Jaarlijks valt er in Jordanië 100-300 mm neerslag. De temperatuur in januari is
5-15°C en in augustus 25-35°C. Jordanië heeft drie landschappen: de Jordaan vallei, heuvelland in het westen en de woestijn in het oosten. In de Jordaan vallei ligt de Dode Zee, dat is het laagste punt van de wereld. Ook ligt het op een plek waar veel aardplaten samenkomen waardoor er groten en diepe scheuren ontstaan zijn. De talen van Jordanië zijn Jordaans en Syrisch en de grootste godsdienst is de Islam. 11 % van de Jordaanse inwoners is analfabeet. Per 1000 levendgeborenen gaan er 26,2 dood voor het einde van hun eerste levensjaar. Het BBP per hoofd is 1680 euro.

Argentinië

De hoofdstad van Argentinië is Buenos Aires en Argentinië ligt in de gematigde zone. Het land is Spaanstalig en heeft als munteenheid de Argentijnse peso. De buurlanden van Argentinië zijn Uruguay, Paraguay, Bolivia, Chili en Brazilië. Het land heeft 40,7 miljoen inwoners waarvan 2,8 % analfabeet is. Het BNP per hoofd is 12106 euro en er zijn 340 inwoners per arts. 88% van de kinderen onder de 1 jaar is ingeënt en 15 kinderen van de duizend sterven onder die leeftijd. De inwoners krijgen gemiddeld 12.380 kJ en 92 gram eiwit per dag binnen. De levensverwachting van de mensen is 76 jaar. De oppervlakte van het land is 2.780.400 km² en de bevolkingsdichtheid is 16,4 mensen per km². De oppervlakte van Nederland past 67 keer in die van Argentinië.

De vergelijking

Jordanië ligt in de woestijn. De natuurlijke zones van Argentinië zijn van noord naar zuid: Savanne, gematigd en sub-Antarctisch klimaat. In de woestijn is de temperatuur altijd erg hoog en er valt bijna geen neerslag. In de savanne is er een droge tijd van drie tot vier maanden. Het gematigd klimaat is tussen warm en koud in er valt het hele jaar of een deel van het jaar neerslag. Sub-Antarctisch klimaat heeft de kenmerken van een poolklimaat. Het is er het hele jaar onder de 10°C en er valt weinig neerslag.
Jordanië heeft een Arabische cultuur. De inwoners spreken Arabisch zijn islamieten en Argentinië heeft een grotendeels christelijke cultuur. De inwoners zijn christenen.
Uit ons onderzoek is gebleken dat Argentinië op ongeveer alle eerste levensbehoeften het beste is ontwikkeld. Wij denken dat dit komt doordat Jordanië in de “brandhaard” ligt en daar last van heeft.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Website verdiensten met Google AdSense

Volgende artikel lezen

Energie van de zon

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen