Kaapstad; Vakantiebestemming nummer 1

Kaapstad

Kaapstad, gelegen in Zuid-Afrika, is meerdere malen door de hoog aangeschreven website “TripAdvisor” benoemd tot de nummer één reisbestemming in de wereld. Maar waarom? Waarom zou de hele wereld de schoonheden van Kaapstad en haar omgeving moeten ontdekken? Omdat een bezoek aan de “Moederstad” je geheugen nooit zal verlaten en de noodzaak om de wereldstad opnieuw te bezoeken aan je opgedrongen wordt. Dit artikel zal proberen een aantal van deze schoonheden te benoemen, maar er is natuurlijk maar één manier om deze echt te ondervinden en dat is door een vliegticket te boeken.

Die Afrikaanse taal

Vele mensen zullen bij Kaapstad aan de Afrikaanse taal denken die veel gelijkenissen heeft met de Nederlandse taal. Dit komt door de aanwezigheid van de Nederlanders vanaf 1652 in het land die van Kaapstad een zeer belangrijke tussenstop maakte op de handelsroute naar Indië. Deze Afrikaanse taal is voor Nederlanders redelijk te verstaan wanneer er langzaam gesproken wordt, de taal kan ook hilarische momenten opleveren voor de Nederlander. Er zijn namelijk nogal wat woorden waarbij je in de lach kunt schieten wanneer men deze hoort. Zo wordt een string een “amperbroekie” genoemd, is de “Hoërskool” gewoon een middelbare school en kun je langs de wegen borden vinden met het woord “aftrekplek” (dit betekend simpelweg een parkeerplaats). 

Bezienswaardigheden

Na de kennismaking met de Afrikaanse taal is zeer waarschijnlijk het eerste wat iedere toerist zal opvallen: de adembenemende tafelberg. Deze platte berg van meer dan 1000 meter hoog is vanaf vele plekken in de stad en haar omgeving te bewonderen en neemt werkelijk waar bij iedere weerzien een beetje van je adem weg. Een mooie plek om de berg in zijn geheel en de ernaast gelegen bergen Devil’s Peak en Lion’s Head te bewonderen is vanaf het “Blouberg Strand”. Daarnaast moet natuurlijk ook het fantastische uitzicht vanaf de berg zelf bewonderd worden. Je kan hiervoor de berg avontuurlijk beklimmen via gemarkeerde wandelroutes, maar je kan ook de kabelbaan nemen die je in no-time 1000 meter omhoog brengt. Om eenvoudig de vele andere bezienswaardigheden van de stad te bekijken kan men één van de touristische bussen nemen voor een aannemelijke prijs met vele op- en afstap mogelijkheden. Een must-do tijdens een dergelijke trip is uitstappen bij de botanische tuin “Kirstenbosch”, vooral een bezoek tijdens één van de vele georganiseerde zomerconcerten is een aanrader. 

Shoppen in Kaapstad

In Kaapstad kan ook zeker gewinkeld worden. Bijvoorbeeld aan het prachtig gelegen V&A Waterfront, wat wel wat voor de meer welvarende is weggelegd. Maar er zijn iets meer buiten het centrum ook zeer grote winkelcentra te vinden met voor ieders wat wils, zoals “Canal Walk”. Kaapstad is dan wel een wereldstad, maar qua uitgaven valt het alleszins mee. Zo kan men tegen een redelijke prijs uit eten voor vaak een zeer goede kwaliteit. Aan te raden zijn bijvoorbeeld “Beluga” met overheerlijke gerechten, “Mama Africa” en “Africa Café” voor niet alleen lekker eten, maar ook om de Afrikaanse cultuur te proeven en “La Boheme” om heerlijk en goedkoop tussen de locals in plaats van de toeristen te dineren. Een andere goede plek om de locals te ontmoeten is op “Signall Hill”. Hier genieten dagelijks ontzettend veel mensen van de prachtige Afrikaanse zonsondergangen. Ook voor het uitgaan moet je in Kaapstad zijn. Een aantal bezoektips zijn de strandtenten aan het strand van Camps Bay,de uitgaansstraat “Long Street” met ontzettend veel kroegen en “Club 31”, een club op de 31ste verdieping van een bank.

Wildlife

Wanneer men aan Afrika denkt, denkt men ook gauw aan dieren in het wild. Hiervoor hoef je geeneens naar één van de vele wildparken, maar direct buiten Kaapstad is al veel “wildlife” te vinden. Zo is de kans zeer groot dat je bavianen tegen komt langs de kant van de weg en kun je pinguïns vinden op de stranden (o.a. bij Simon’s Town en Betty’s Bay). Tijdens een aantal maanden van het jaar kun je o.a. in het plaatsje Hermanus (ongeveer 2 uur rijden vanaf Kaapstad) tevens walvissen vanaf de kant al spotten. Daarnaast vertrekken er ook vele tours om de waanzinnige beesten van dichterbij te kunnen bekijken. Tevens is er vlakbij Kaapstad bij het plaatsje Houtbaai “Seal Island” te vinden. Dit is een eiland vlak voor de kust van Houtbaai waar duizenden zeehonden op leven. Deze trekken op hun beurt weer de witte haaien aan die in grote getallen rondom Kaapstad leven. Als je het aandurft kun je deze indrukwekkende beesten van zeer dichtbij via een kooi in het water bewonderen. 

Omgeving Kaapstad

Ook al raak je in Kaapstad zelf al niet snel uitgekeken, is er in de directe omgeving nog veel meer te bewonderen. Zo kun je naar een wildpark gaan op de “Big 5” te spotten van zeer dichtbij. Ook kun je kiezen uit tientallen prachtige stranden om te bezoeken. Deze stranden zijn werkelijk waar adembenemend, nadelen zijn welk de koude temperatuur van de zee en de witte haaien die hier vertoeven. Vele stranden werken daarom gelukkig wel met “haaienspotters” en waarschuwingsvlaggen en signalen wanneer er haaien voor de kust zijn gespot. Wanneer men in Nederland naar supermarkt gaat valt het op dat er vele wijnen uit Zuid-Afrika te vinden zijn. Een absolute must-do is dan ook een bezoek brengen aan deze wijnlanden gelegen direct naast Kaapstad, bijvoorbeeld door een bezoek te brengen aan de studenten- en wijnstad “Stellenbosch”. Stellenbosch heeft een overvloed aan wijnboerderijen waarlangs vele tours worden georganiseerd. Daarnaast kan men er ook nog eens goed uitgaan en ligt het midden in de prachtige natuur. Een laatste aanrader is het rijden van de “Tuinroute”/”Garden Route”. Deze tour brengt je langs de prachtige Zuid-Afrikaanse zuidkust en langs en door tientallen prachtige, pittoreske plaatsjes, bezienswaardigheden en natuur schoonheden.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Reisverslag Amerika

Volgende artikel lezen

Bezienswaardigheden van Sydney

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen