Kokosnoot melk haarmasker

Haarmasker

Iedereen heeft weleens last van droog, beschadigd, futloos en dof haar. Shampoo’s claimen dat ze dit kunnen verhelpen, maar weet je wat echt helpt? Een traditioneel Filippijns haarmasker recept, doorgegeven door mijn overgrootmoeder. Wil je ook weten hoe je prachtig glanzend haar krijgt? Kijk dan hieronder!

Do it yourself haarmasker

Om je hoofdhuid schoon te houden en mooi haar te hebben, gebruiken we de volgende ingredienten:

  • Kokosnoot melk/ olie;
  • Olijf olie.

Kokos is goed voor je haar. Het hydrateert, voedt en herstelt het haar.

Olijf olie zorgt voor een gezonde glans. Ook helpt het beschadigde puntjes te herstellen en helpt ze te voorkomen. 

Aangezien kokos olie erg moeilijk in Nederland te vinden is, gebruik ik kokosmelk uit blik. Uit een kokosnoot zelf is beter, maar geloof me, het is erg moeilijk die open te krijgen en zelf de olie eruit te persen of de melk eruit te halen. 

Ik adviseer voor lang haar ongeveer driekwart van een grote mok aan kokos melk te gebruiken, voor kort haar zou ik 1/4e tot een halve kop gebruiken. Voor alles geldt 1 theelepel olijf olie.

Stap 1

Mix de olijf olie in de kokos melk. Verwarm dit goedje in de magnetron voor ongeveer 30 seconden op 800 watt. Maak het niet te heet, dan moet je wachten tot het warm genoeg is voor je huid! De rest van de kokos melk kan je gebruiken in het eten of opdrinken. Als je dat niet lekker vindt (het is wel erg gezond!), kan je de rest voor latere haarmaskers gebruiken door ze in jou haar proporties in boterhamzakjes te gooien en deze in de vriezer te leggen.

Stap 2

Ga naar de badkamer met dit goedje en houd een handdoek en douche kapje of plastic zak bij de hand. Kam je haar tot er geen klitten in zitten. Vervolgens doe je het goedje met je vingers over je hoofdhuid masseren. Heb je je hele hoofdhuid gehad? Doe dan de puntjes van je haar voor het behandelen van je gespleten haarpunten en om deze te voorkomen. Als je dat gedaan hebt, kun je de rest over je hele haar gebruiken.

Stap 3

Maak een knot in je natte haar, doe er heet douche kapje omheen of de plastic zak, om de warmte te behouden voor een ‘heating hair mask’. Hier omheen doe je de handdoek. Wacht nu 30 minuten, of langer als je dat wilt, en spoel het dan goed af. Gebruik daarna shampoo en conditioner.

En klaar! Nu heb je je haar goed verzorgd. Doe dit eens in de 2 weken en je zult mooier en gezonder haar krijgen!

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 2.3 / 5. Aantal beoordelingen: 3

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Schone huid voor iedereen

Volgende artikel lezen

Tips voor tieners voor een glad geschoren huid

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen