Milieu sparen met minder vlees eten

Minder vlees milieu

Vraag jij je af wat je kunt doen om het milieu te sparen, zonder daar veel geld voor uit te geven of heel veel moeite erin te moeten stoppen? Lees dan nu verder!

Milieu, een uitdaging!

Steeds al die noodkreten van verschillende organisaties over het milieu en de vraag voor geld. 

Wil jij er iets aan doen maar ben je niet bereidt daar veel geld aan uit te geven, denk dan eens aan het volgende. Voor het maken van een kilo vlees zijn 4 kilo plantaardig voedsel en 2 liter water nodig. Dat wil zeggen dat een maaltijd met een stukje vlees voor jou, evenredig staat aan 10 maaltijden voor een maaltijd zonder het stukje vlees.

Natuurlijk wil je wel een lekkere maaltijd eten, dat kan natuurlijk altijd. Je kunt kiezen voor een simpele vleesvervanger in de supermarkt maar leuker en avontuurlijker is misschien wel het zelf uitproberen van heerlijke recepten. Zoek op internet eens naar vleesvrije recepten en je komt de heerlijkste ideeën tegen, makkelijk en snel zitten daar natuurlijk ook bij, dus wees niet bang voor uren in de keuken! Daarbij is het ook nog gezonder om af en toe eens een maaltijd zonder vlees of vis te nuttigen!

Door één of twee keer per week te kiezen voor deze maaltijdsoort wordt het milieu op verschillende wijzen gespaard. Van drinkwater wat nog voor honderden jaren langer beschikbaar blijft, tot genoeg voeding voor de groeiende wereldbevolking voor de komende 500 jaar. En dan nog dat bekende verhaal over de Ozon-laag.De methaangassen geproduceerd bij de productie van vlees tasten de Ozon-laag ernstig aan, door de vleesconsumptie te minderen wordt deze schade beperkt.

Dit alles is makkelijk haalbaar zonder daar veel geld voor neer te moeten leggen, en het is nog lekker en gezond ook! Probeer het nu! En kijk in hoeverre het jou bevalt, bepaal zelf hoe ver je gaat zonder een maandelijkse verplichting.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Help, een wespennest!

Volgende artikel lezen

Het (versterkte) broeikaseffect en de gevolgen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen