Moodboard maken

Moodboard
ComputerComputer

Een moodboard is een bord waarop je gevoelens en gedachtes kunt plaatsen in de vorm van plaatjes, foto’s tekeningen of teksten. Een moodboard inspireert veel mensen en kan zelfs helpen bij het maken van belangrijke beslissingen, het oplossen van problemen of gewoon om je beter te voelen over bepaalde dingen. Een moodboard maken is leuk om te doen, inspireert je en geeft je tevens nieuwe inzichten. Ik geef enkele ideeën om een moodboard te maken en het geheel mag je natuurlijk helemaal zelf invullen.

Moodboard maken van stof

Er zijn heel veel ideeën om een moodboard te maken en één daarvan is een moodboard maken van stof. Dit kan met behulp van een grote houten plank waar je stof overheen trekt wat je aan de achterkant kunt bevestigen met lijm of spijkers. Ook kun je stof over ander materiaal doen. Het handige van een stoffen moodboard is dat je met een naald en draad verschillende dingen vast kunt naaien met slechts een enkel steekje. Tevens is het mogelijk om met lint kruislings vierkantjes te maken waar je foto’s, teksten en plaatjes in kunt steken. Op die manier kun je de plaatjes weer gemakkelijk verwijderen als je nieuwe inspiratie hebt opgedaan.

Moodboard maken van canvas

Er zijn heel veel verschillende formaten canvasdoeken en je kunt deze eerst zelf mooi opschilderen alvorens je er plaatjes of foto’s op plakt of vastzet met een punaise. Je kunt kiezen voor een enkele kleur of juist meerdere en diverse vormen schilderen.

Moodboard maken van karton

Een moodboard maken van karton is erg simpel en enorm snel gedaan. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een groot stuk karton, van bijvoorbeeld een doos. Knip of snijd deze op gewenste grootte en beplak het met gekleurd papier of schilder het mooi op. Eventueel kun je op de randen ook nog lint o.i.d. plakken om het geheel nog wat vrolijker te maken. Met plakband, lijm of punaises kun je gemakkelijk je inspirerende plaatjes, foto’s en teksten bevestigen.

Digitale moodboard

Met de steeds ontwikkelende techniek is het tegenwoordig zelfs mogelijk om digitaal een moodboard te maken. Er zijn verscheidene programma’s die deze mogelijkheid bieden en het handige hiervan is je het zo uit kunt printen en niets hoeft te doen met spijkers, punaises, lijm et cetera. Je kunt heel handig plaatjes op het internet zoeken en bijvoorbeeld met Photoshop of Paint deze helemaal naar eigen zin bewerken.

Wat komt er op een moodboard

Wat er op een moodboard komt is geheel aan jou. Dit kunnen foto’s zijn van een fantastische vakantie, je familie of huisdieren, plaatjes uit een magazine van je droomhuis, een prachtig eiland of kleding of teksten die jou inspireren, zoals van Boeddha of Albert Einstein. Zolang je er maar graag naar wilt kijken, jou een geweldig gevoel geeft en je inspireert.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Zelf tassen maken

Volgende artikel lezen

Creatief met kladpapier

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen