Werk aan je conditie met Nordic Walking

Nordic Walking
ComputerComputer

Nordic Walking is een wandelsport die door jong en oud kan worden beoefend. Deze sport maakt vaak onderdeel uit van kuurprogramma’s omdat het een veilige manier van bewegen is en als zeer ontspannend wordt ervaren. Het is geen moeilijke sport. Lees hier alles over deze nieuwe populaire manier van bewegen.

Oorsprong Nordic Walking

Oorspronkelijk komt het principe uit Finland. Aanvankelijk was de sport bedoeld als zomertraining voor langlaufen. In Scandinavië en de Verenigde Staten is het een regelrechte hype geworden. In Nederland en België wordt de sport vooral door wat ouderen enthousiast beoefend.

Krachttraining in de buitenlucht

Nordic Walking doe je wandelend in de natuur. Er wordt gebruikt gemaakt van speciale skistokken, poles genoemd. Met de stokken zet je al wandelend druk op de grond. Je traint hiermee je schouders, bovenarmspieren, rug-, buik-, en borstspieren. Naar mate je de sport meer beoefend, des te sneller het lopen je af zal gaan. Je verbrandt calorieën en je raakt gewend aan het bewandelen van langere afstanden.

Zo doe je het

De poles moeten recht naar beneden kunnen wijzen als je ze vasthoudt. De hoek met de elleboog mag niet meer dan een ruimte van 90 graden maken. Een Nordic Walking stok moet 2,5 centimeter korter zijn dan je normaal gesproken zou gebruiken voor een op de persoon afgestemde skistok. Je kunt zelf een berekening maken voor het bepalen van de juiste lengte van de pole door de lichaamslengte te vermenigvuldigen met 0,68. De pole wordt bij het wandelen schuin geplaatst (en niet recht zoals bij een wandelstok). Aan de poles zitten brede handlussen die je met klittenband om de pols bevestigt.

Wandelen in groepsverband

Door het hele land zijn er sportscholen of verenigingen die Nordic Walking wandelingen organiseren onder begeleiding. Meedoen hieraan levert veel voordeel op. Het is gezellig, je maakt snel contacten, je bent bezig in de buitenlucht en je werkt aan je conditie.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Dennis Bergkamp, carrière in een vogelvlucht

Volgende artikel lezen

Eisen voor zwemdiploma A, B en C

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen