Op vakantie in Torrevieja, Spanje

Torrevieja

Torrevieja ligt aan de Costa Blanca in Spanje. Dankzij het klimaat van deze plaats wordt Torrevieja gezien als één van de gezondste plaatsen ter wereld. Veel inkomsten komen uit het winnen van zout uit de zoutmeren. Maar de meeste inkomsten worden verkregen door toerisme. De totale bevolking kan in de zomer van 91.000 inwoners oplopen naar 650.000. Torrevieja kent veel bezienswaardigheden en verschillende activiteiten. Voor jong en oud.

Hoe komt u in Torrevieja?

Verschillende reisaanbieders kunnen u een verzorgde all inclusive aanbieden. Vaak verblijft u dan in een hotel. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om zelf uw verblijfplaats en vlucht te regelen. Voor goedkope appartementen en villa’s kunt u internet afspeuren en de prijzen vergelijken. Een goedkope vlucht is snel geregeld via Transavia of RyanAir. U kunt uw vlucht boeken via internet maar vaak is het gemakkelijker om dit door een reisbureau te laten regelen. Zij regelen alles voor u, van tickets bestellen tot eventuele reis- en/of annuleringsverzekeringen. Als u een appartement boekt via internet is het misschien wel zo handig om meteen te kijken of er vervoer beschikbaar wordt gesteld zodat u wordt opgehaald van het vliegveld en de terugreis weer terug wordt gebracht. Het dichtstbijzijnde vliegveld is in Alicante, 41 kilometer ten noorden van Torrevieja.

Bezienswaardigheden en activiteiten

De zoutmeren van Torrevieja zijn de grootste van geheel Europa. Hier dobberen mensen rond voor vermaak of voor verlichting van pijnen. De zoutmeren zijn namelijk goed voor uw gezondheid. Veelal hebben verschillende mensen met reuma aangegeven dat een half uurtje drijven in een zoutmeer hun pijn hebben verlicht. Dankzij het mooie uitzicht en de prachtige rode kleur van het water is het ook mooi om er bij langs te lopen. Bij de zoutmeren vindt u museo del mar y la sal. Dit is een museum dat in het teken staat van het leven langs de zoutmeren.

Parque de las Naciones

Parque de las Naciones (wordt ook wel Europa park genoemd) is een park waar alle vlaggen van de landen van Europa staan. In dit park ligt een meer van circa 6000 vierkante kilometer. Er zijn verschillende diersoorten, waaronder schildpadden en leguanen.

De kerk van de onbevlekte ontvangenis

De kerk van de onbevlekte ontvangenis valt op door de vorm. Deze kerk heeft namelijk de vorm van een Latijns kruis. Binnenin vind u beelden van de Heilige Maagd, de beschermheilige van de stad en een liggende Jezus.

Wat is er nog meer te doen in Torrevieja?

Torrevieja heeft in de zomer een enorme markt met verschillende soorten spullen. Kleding, sieraden, tassen, zonnebrillen et cetera. Deze gezellige en drukke markt vind u op de kilometers lange boulevard. 

Aan de andere kant zijn tal van gezellige terrasjes, kroegjes en restaurantjes. Vooral ’s avonds is het hier heel gezellig. U kijkt uit over de golven terwijl u nipt van een cocktail en de zwoele zomerbries langs uw gezicht strijkt.

In de haven kunt u loungen. Hier is ’s zomers een enorme bar te vinden met vele tafels en loungebanken. Dit is gewoon in de open lucht. 

Uiteraard mag een dagje strand niet ontbreken. Deze zijn heel gemakkelijk te bereiken te voet of per fiets. Het heldere en warme water nodigen u uit voor veel waterplezier.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Turkije, land van 2 continenten

Volgende artikel lezen

De Canarische eilanden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen