Radiator verven

Radiator verven

Er zijn tegenwoordig allerlei speciale verven te koop voor als je een radiator wilt verven. Hieronder mijn tips om dit te doen en daarbij geen gebruik te maken van speciale radiatorverf.

Radiator verven:

  Er zijn tegenwoordig allerlei speciale verven te koop voor als je een radiator wilt verven. Mijn ervaring is, in tegenstelling to wat de ‘’fabrikanten’’ iedereen willen laten geloven, is dat het eigenlijk maar ridicuul is om dit te kopen. Het kan simpeler!

Benodigdheden:

  • Hoog of zijdeglans verf van goede tot hogere kwaliteit (alkyd)
  • Grondverf in wit (alkyd)
  • Kwast en/of roller met bakje geschikt voor alkydverf
  • Afdekmateriaal en eventueel tape om deze vast te maken
  • Schuurpapier van diverse structuur (200 of 180 en 120)
  • Schoonmaakdoekjes of ontvetter

Het stappen plan

Voordat je met dit klusje begint is het raadzaam om dit in een periode te doen waarbij de temperatuur aangenaam is zonder dat de verwarming aanstaat. De zomer of lente bijvoorbeeld.

1: Voordat je begint is het van belang dat je d.m.v. schoonmaakdoekjes of een ontvetter de radiator goed schoon en droogmaakt. Daarna kun je beginnen met schuren. Dit doe je met 120 schuurpapier zodat je zeker weet dat de radiator straks goed de verf kan opnemen. De oude verflaag moet er voor een groot deel af zijn namelijk. Nadat je dit geschuurd hebt, neem je het opnieuw af met een schoonmaakdoekje. Het is belangrijk dat al het stof eraf is.

  2: Je kunt nu d.m.v. een kwast of roller beginnen met het verven van de radiator met grondverf. Doe dit rustig en breng een dunne laag aan. Wacht X uur (afhankelijk van de verf/merk) totdat het droog is.

 3: Schuur het licht op met schuurpapier 200 of 180. Nadat je dit geschuurd hebt, neem je het opnieuw af met een schoonmaakdoekje. Het is belangrijk dat al het stof eraf is.

 4: Je kunt nu d.m.v. een kwast of roller beginnen met het verven van de radiator met zijde of hoogglans verf. De laatste is doorgaans sterker, maar zijdeglans werkt ook prima. Breng een dunne laag aan en laat het drogen.

 5: Herhaal stap 3 en 4.

 6: Klaar!

 Als het goed is kun je nu een aantal jaren tegen een mooi geschilderde radiator aankijken!

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Zelf kerstdecoraties maken voor in huis

Volgende artikel lezen

100 jaar huishouden

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen