Rauwe cacao – Superfoods

Cacao

Bijna iedereen is er dol op en er wordt wel gezegd dat het goed is voor je humeur. Chocola is er in allerlei soorten. Helaas kun je er niet teveel van eten wanneer je op je gewicht let. Tenminste, dat denken we. Maar is dat wel waar?

Cacao boon

Het verhaal gaat, dat de cacaoboon in de 16e eeuw meegenomen werd naar Europa. Vermoedelijk komt de cacaoboom oorspronkelijk uit Noord Amerika. De Spaanse veroveraar Cortez kreeg ze en nam ze mee naar Spanje. Daar werden ze als genotmiddel gebruikt. Aanvankelijk werden cacaodranken met water en suiker bereid, maar later gebruikte men ook melk. Ook werd de chocola in vaste vorm vaker gegeten. In 1875 slaagde de Zwitser Peters erin om de bij ons zo geliefde melkchocolade te maken.

Superfood

De chocola zoals we die kennen uit de winkel, bevat vaak maar een klein percentage cacao. Daarnaast zitten er allerlei toevoegingen in zoals suiker. Dit maakt dat het niet aan te bevelen is om dagelijks veel chocola te eten. Maar de pure cacao daarentegen is erg gezond en bevat veel belangrijke voedingsstoffen. Zo wordt wel gezegd, dat het de hoogste concentratie anti-oxidanten van alle voedingsmiddelen in de wereld bevat. Daarnaast is het een hele goede leverancier van magnesium, wat goed is tegen stress. Daarbij ondersteunt het hart en bloedvaten. Door de PEA ( Fenylethylamine), Anandamine, Tryptofaan en Serotonine zorgt de cacao voor een goed gevoel. Tenslotte is cacao ook een goede bron van zink, die een belangrijke rol speelt bij het immuunsysteem.

Toepassing

Doordat de cacaoboon zoveel goede voedingsstoffen bevat, is deze te gebruiken als vervanger voor vitaminesupplementen. De kans is groot, dat het lichaam alle goede stoffen hieruit beter opneemt, dan uit een capsule. Verder is het te koop in poeder, wat je bijvoorbeeld kunt toevoegen aan een smoothie. Stukjes chocola kunnen toegevoegd worden aan muesli of men kan gewoon een stuk of 10 cacaobonen eten in combinatie met noten.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Aronia bes; superbes vol Anthocyanen

Volgende artikel lezen

Fruit om gewicht te verliezen?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen