
Dit is een heerlijk recept dat bij een restaurant fantastisch loopt. Dit is een Italiaanse kipkotelet. Een lekker recept om eens uit te proberen of te variëren voor thuis.
Ingrediënten voor kipkotelet
- 1 stukje kipfilet per persoon;
- pakje paneermeel;
- 2 eieren (eiwit alleen gebruiken);
- 1 1/2 blokje rundvleesbouillon (fijngemaakt);
- gehakte peterselie (vers of uit potje) 1/2 eetlepel;
- 1 knoflookteen gehakt (naar smaak);
- snufje zout;
- 1 pakje room culinair (1/2 pakje heb je nodig);
- zonnebloemolie (laagje).
Extra benodigdheden
- 1 koekenpan of friteuse;
- 1 kommetje;
- 2 borden;
- 2 messen;
- 1 garde of 1 vork;
- 1 snijplank;
- 1 gasfornuis;
- 1 pakje lucifers of aansteker;
- keukenpapier.
Werkwijze
Stap 1: leg alle ingrediënten op het keukenblad.
Stap 2: leg alle extra benodigdheden klaar voor gebruik. De pan zet je op het gasfornuis en de lucifers leg je erbij. De rest leg je op het keukenblad.
Stap 3: pak het kommetje. Doe daar 2 eieren, een beetje zout, ½ pakje room, 1 blokje runvleesbouillon (kapot maken), 1 knoflookteen en peterselie in. Ga dit mengen met de garde of een vork. De sunstantie moet niet
Stap 4: pak 1 bord. Strooi over het hele bord paneermeel heen. Er moet een laag op liggen. Laat dit staan.
Stap 5: pak de snijplank, 1 mes en het kipfilet. Leg de kip op de snijplank. Pak het mes. Snijd de pezen en vet van het kipfilet met het mes. Snijd de kip in dunne plakken of in stukjes.
Stap 6: pak het kommetje met het mengsel (zie stap 3). Haal het kipfilet erdoor heen. Leg het daarna in het paneermeel (zie stap 4). Doe dat met beide kanten.
Stap 7: pak de koekenpan. Doe daar een laagje olie in. Verhit de olie. Als de olie heet is, doe je het vuur lager. Je kunt het ook bakken in de friteuse, maar dan zal je een krokanter eindresultaat krijgen (190 graden voor 4 minuten max.).
Stap 8: bak het kipfilet in de pan. Elke kant moet ongeveer 4 minuten bakken op een laag tot middelhoog vuur.
Stap 9: pak 1 bord en leg daar keukenpapier op. De kip moet daar na het bakken op liggen zodat het vet eruit loopt.
Stap 10: als de kip uitgelekt is, dan is het klaar.
Stap 11: je kunt naar smaak de kipkotelet nog bestrooien met wat zout.