Reisverslag Amerika

Reisverhalen Amerika

Amerika, het land van de eindeloze wegen en de meest gastvrije mensen. Vloeiend Engels spreken en Amerika verkennen was mijn doel. Vijf maanden in Amerika bleek voor mij het ultieme programma. Ik verbleef bij een gastgezin wat ik op een gegeven moment als echt familie beschouwde door de band die werd opgebouwd. Amerika, een aanrader voor ieder!

Amerika, land van de mogelijkheden

Geruime tijd voor vertrek kreeg ik informatie over mijn toekomstige woonplaats en gastgezin. Wollen truien en warme laarzen konden ingepakt worden, mijn eindbestemming was Hawley! Een klein plaatsje niet ver van de westelijke grens van de staat Minnesota. Een jong gezin met twee kleine kinderen stond te popelen mij te ontmoeten.

Na vier vluchten te hebben doorstaan kwam ik aan in Fargo, de dichtstbijzijnde stad van Hawley. Toen ik mijn bagage bij elkaar gesprokkeld had en de klapdeuren doorkwam stond mijn gastmoeder mij op te wachten. Mijn gastgezin en ik hadden voor vertrek al wat foto´s heen en weer gestuurd, zodat we elkaar zouden herkennen. Na een typisch Amerikaanse ´hug´ liepen we naar de parkeerplaats, waar tot mijn verbazing geen pick-up, maar een nog kleinere versie van de auto in Nederland stond.

Gastgezin

Mijn mond viel open van verbazing toen we de oprit opreden. Ik wist dat mijn gastgezin een nieuw huis had gebouwd, maar mij was niet verteld dat het eruit zou zien als een kast van een huis met twee dubbele garages! Alleen de ophaalbrug en de gracht eromheen ontbraken. Mijn gastvader heb ik die avond nog wel ontmoet, de kinderen waren al in dromenland. Na een kort gesprek wees mijn gastmoeder mij de bad- en logeerkamer. Na het bekijken van de inloopkast met de lengte van Groningen tot Amsterdam ben ik in mijn enorme twee-persoonsbed in slaap gevallen.

De volgende dag werd ik wakker van twee kinderstemmetjes. Amerikaanse kinderstemmetjes. Na kennis gemaakt te hebben waren ze meteen weg van me en was het alsof ik er altijd al was geweest.

Na een paar weken liep alles op rolletjes. Mijn gastbroertje en -zusje beschouwden me als hun zus en met mijn gastouders kon ik erg goed opschieten. Inmiddels ging ik naar school en was fan geworden van de eindeloos lange Amerikaanse wegen, de gele schoolbussen in de geweldige hoge lockers op school. Ik volgde een zelf samengesteld rooster en behoorde tot de eindklas, waarin men Senior wordt genoemd. Voorbeelden van vakken die ik volgde zijn o.a. het jaarboek in elkaar zetten, kookles, Spaans en Senior Social.

Sporten

Naast lessen volgen is sporten een belangrijk punt in Amerika. Na school deed ik aan Cross Country. Ontzettend leuk, omdat je buiten in de natuur bent en het tegelijkertijd goed is voor je vetverbranding waar je toch echt op moet letten gezien de eetgewoontes van Amerikanen. In een mum van tijd had ik een regiment vrienden. Iedereen wil echt alles van je weten! Na een hele dag op school is het fijn om ´thuis´ te komen en daar gezellig met je gastgezin te eten en leuke dingen te doen.

Mijn weekenden zaten altijd overvol. Vrijdagavond was een football game en zondagochtend een kerkdienst vaste prik. Verder ging ik vaak met vrienden shoppen of naar de bioscoop. Soms had mijn gastgezin een leuke dag gepland, zoals een middag vissen, naar een groot park, racen op een sneeuwmobiel en natuurlijk niet te vergeten familie bezoeken. Ik heb zelfs The Grand Canyon en New York bezocht! 

De maanden vlogen voorbij en voor ik het doorhad was Halloween verleden tijd en naderde Thanksgiving. Een leuk gebeuren waarna je geen kalkoen meer kunt zien of ruiken.

Black Friday

Na Thanksgiving brak Black Friday aan. Grote winkelketens als Target en Wall-Mart openen ’s ochtends rond een uur of drie hun deuren. Tijdens Black Friday zijn alle producten sterk afgeprijsd. Hordes Amerikanen maken deel uit kilometers lange rijen voor de winkels. Wanneer de deuren opengaan, weet men niet hoe snel binnen te moeten komen. Ik heb erbij gestaan en geloof me, dit gaat er niet zachtaardig aan toe. Ongelofelijk hoe een behoorlijke korting mensen doet veranderen in hebberige beesten!

Kerstmis

Kerstmis brak aan. Ik ben van mening dat kerst in Amerika nog warmer en knusser is dan in Nederland. De sokken aan de openhaard, de pakjes onder de kerstboom en natuurlijk was ik dankzij de strenge winters in Minnesota gegarandeerd van een witte kerst! Eigenlijk had ik op kerstavond het gevoel dat ik in een film terecht was gekomen.

Ontzettend gezellig en tegelijkertijd zo dubbel. Een paar dagen na kerst zou ik op het vliegtuig stappen terug naar Europa.

Na een onvergetelijke tijd en een moeilijk afscheid in Amerika vloog ik terug naar Nederland, met een geweldige herinnering en ervaring kersvers in mijn geheugen gebrand.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Een goede manier om op vakantie te gaan

Volgende artikel lezen

Kaapstad; Vakantiebestemming nummer 1

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen