Schaatsen kopen – Waar moet je op letten?

Schaatsen
ComputerComputer

Je hebt zin in schaatsen en je wilt het leren. Het belangrijkste wat je dan nodig hebt, zijn natuurlijk schaatsen. Maar welke schaatsen moet je dan kopen? En hoeveel geld moet je ervoor uitrekenen? Lees snel deze tekst en ontdek welke schaatsen je nodig hebt!

Kunstschaatsen

Wat is de sport? Kunstschaatsen en ijsdansen liggen heel dicht bij elkaar. Eigenlijk zij ze bijna hetzelfde, met als enige verschil de sprongen. Die zijn er enkel bij kunstschaatsen. Maar kunstschaatsen en ijsdansen zijn allebei sporten waarbij sierlijk allerlei figuren over het ijs worden uitgevoerd met natuurlijk ook pirouettes.
Hoe herken je de schaatsen? Ze zijn meestal wit of zwart, maar tegenwoordig bestaan ze ook in rood. Vooraan vind je puntjes, die nodig zijn om te landen bij sprongen. Het stuk net voor de puntjes, de bal van je voet, is nodig om pirouettes te draaien. Achteraan zijn de messen langer, dit wordt de sik genoemd.
Welke moet je kopen? Dat hangt volledig af van je verdere bedoelingen. Als je niet van plan bent ooit te gaan springen, kun je gerust de goedkoopste schaatsen kopen. Betere heb je dan toch niet nodig. Maar als je zo snel mogelijk wil springen, koop je beter meteen goede schaatsen. Koop niet de laagste categorie, maar één categorie hoger.
Prijs? De eerste schaatsen 100-200 euro. De volgende, als je al springt zo’n 500 euro.

Ijshockey

Wat is de sport?Je kan ijshockey zien als een soort van kruising tussen vechtsport en gewone hockey. Waarom vechtsport? Wel, je moet met je tegenstanders soms echt “vechten” om de puk. Echt vechten is niet echt mogelijk met de uitrusting die je aanhebt tijdens wedstrijden. Daarmee kun je namelijk niet veel bewegen.
Hoe herken je de schaatsen? Anders dan bij kunstschaatsen, worden de messen en de schaatsen samen verkocht. De messen lopen door tot aan de schaatsen en hebben geen puntjes of sik.
Welke moet je kopen?Let er op dat je schaatsen koopt die volledig aansluiten bij je voet. Als je nog niet kan schaatsen, leer je best eerst schaatsen op kunstschaatsen en schakel je daarna pas over op ijshockeyschaatsen. Recht blijven op deze schaatsen is veel moeilijker dan op kunstschaatsen.
Prijs? De eerste schaatsen kosten ongeveer 100 euro. Daarna zal nieuwe nodig hebben, als je te veel kracht op je schaatsen en de schaatsen het niet kunnen houden. Afhankelijk van je vorderingen zullen die 250 tot 500 euro kosten.

Snelschaatsen

Wat is de sport? Snelschaatsen bestaat uit shorttrack en langebaanschaatsen. De meeste schaatsers specialiseren zich in één van deze twee. Voor de ene sport heb je andere soort spieren nodig dan voor de andere.
Hoe herken je de schaatsen? De messen zijn lang, zowel aan de voorkant als aan de achterkant. Ze eindigen niet in de schaats. Je kan je enkels zien in de schaatsen, zo kan je dieper buigen. Snelschaatsen zitten heel strak, dikwijls worden ze één maat kleiner gekocht.
Welke moet je kopen? Net zoals bij hockeyschaatsen, kan je deze best niet kopen als je nog niet kan schaatsen. Dan heb je nog niet genoeg stevigheid in je enkels. Als je nog geen professional bent, waag je je beter niet aan schaatsen van één maat kleiner. Koop je gewoon goed passende, en vraag zeker advies aan je trainer. Met de verkeerde schaatsen kan je je enkel breken.
Prijs? Al snel zo’n 200 euro.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Sociale media als marketingstool!

Volgende artikel lezen

Artikelen spinnable maken

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen