Schone huid voor iedereen

Schone Huid Voor Iedereen

Een schone en gladde huid zonder puistjes en verontreinigingen is voor iedereen haalbaar. Ook voor mensen die meer last hebben van puistjes en dergelijke dan andere mensen. Je moet gewoon weten hoe je het beste met je huid kan omgaan. Als je weet wat je huid nodig heeft en niet krijgt, kun je er namelijk wat aan doen.

Benodigdheden

Natuurlijk maak je je huid niet schoon met gebakken lucht. De standaard dingen die je nodig hebt zijn Facewash, babyzeep (of allebei), lotion of reinigingstonic, dagcrème (of nachtcrème natuurlijk) en slakkengel (werkt heel goed, maar is niet verplicht) voor de twee maal daagse verzorging en voor het grondig schoonmaken van je huid een bak met kokend water, een commedonenlepel (voor mee-eters), een gezichtsmasker, gezichtsscrub, strips tegen mee-eters, een handdoek en eventueel een kookwekkertje.

Fabels over je huid

De volgende fabels moet je zo snel mogelijk uit je hoofs zien te bannen:

• Je krijgt NIET meer puistjes van chips en chocola, tenzij je allergisch bent;
• Van tandpasta gaan je puistjes NIET weg;
• Puistjes zijn NIET besmettelijk;
• Puistjes en Acne worden NIET veroorzaakt door een vitaminetekort;
• Je krijgt NIET meer puistjes door spanning en stress;
• Zeep werkt NIET tegen puistjes. Gebruik NOOIT zeep om je gezicht te wassen;
• Zon helpt WEL tegen puistjes. Het verschilt alleen per persoon. Als je pech hebt, werkt het helemaal niet.

Je huidtype bepalen

Nu je weet hoe het NIET moet, vertel ik je hoe je je huid grondig kan reinigen.
Om dat zo goed mogelijk te kunnen doen, moet je eerst bepalen wat voor huidtype je hebt, zodat je huidverzorgingsproducten kan kopen die speciaal afgestemd zijn op jouw huid.
• Een droge huid (gevoelig, slecht zichtbare poriën, soms wat rood);
• Een normale huid (dus niet droog, maar ook niet vet);
• Een gecombineerde huid (bijvoorbeeld een ‘normale’ huid, met een wat vetter voorhoofd of neus);
• Een vette huid (glans, pukkeltjes en mee-eters, openstaande poriën)
Op de verpakking van het product kun je vinden voor welk(e) huidtype(n) het geschikt is.

Je huid grondig schoonmaken

Waarom het nodig is dat je een schone huid hebt? Je lichaam kan heel goed voor zichzelf zorgen. Maar het wordt wel moeilijk om aan je huid te werken als deze helemaal vies is. Als jij je huid goed schoonmaakt van make-up, stofjes en andere verontreinigingen die bijv. in de lucht zitten (en daar bedoel ik niet mee als jij je huid 10 maal daags met zeep wast) heeft je lichaam genoeg ruimte om (vooral) in je slaap als het ware “aan je huid te werken” en deze te verzorgen. Want je gezicht mooi en schoon houden dat doet ons lichaam uiteindelijk wel zelf. Het kan zijn werk alleen niet doen als de weg versperd is.

Je gezicht wassen is niet alles. Het gaat er bij het “schoon” houden van je huid niet alleen om dat je de buitenkant schoonhoudt, maar je gezicht ook reinigt van binnenuit. Hierbij helpt water drinken heel goed. Water drinken reinigt je lichaam van binnenuit, en dus ook je huid. Probeer om minstens 1 tot anderhalve liter water per dag te drinken. Zorg dat je altijd een flesje water bij je hebt. Als je het bij je hebt, ben je namelijk sneller geneigd het ook daadwerkelijk op te drinken.
Water helpt er niet alleen bij om je gezicht van binnenuit te reinigen door het te drinken. Je kunt je gezicht het beste minstens één keer per week grondig schoonmaken. Dit neemt wat tijd, maar je zult zien dat het die tijd ook waard is. En natuurlijk begin je het reinigen van je gezicht met water, namelijk met een stoombadje.
Een bak met kokend heet water voldoet. Zorg dat je er minstens 5 minuten met je hoofd boven hangt, maar langer maakt helemaal niets uit. In het begin zal je wel moeten wennen aan de hitte, maar als dat eenmaal gebeurd is, kan het voorkomen dat je je hoofd niet eens meer boven die bak vandaan wilt halen. Zorg wel dat je een handdoek over je hoofd legt, zodat de stoom niet ontsnapt.

Het punt van stomen? Na deze vijf minuten zullen je poriën helemaal openstaan, met als gevolg dat je huid veel beter gereinigd en verzorgd kan worden.
Nu kun je mee-eters effectiever verwijderen. “Reinigende poriënstrips” kun je in de meeste drogisterijen wel kopen en kun je gebruiken voor je kin, voorhoofd en natuurlijk je neus. Het gebruik ervan is makkelijk: even natmaken, 10 minuten laten zitten en daarna van je gezicht af trekken. Je ziet het resultaat meteen. Mee-eters die maar niet weg willen kun je verwijderen met de commedonenlepel. Deze ziet eruit als een stokje waar aan het einde een klein gaatje in zit, wat het ook precies is. Deze kun je ook gewoon kopen bij de drogist. Als je hiermee klaar bent kun je even ontspannen met een gezichtsmasker, want zodra dat eraf is sluit je het schoonmaken van je huid af met de stappen in “Dagelijkse reiniging van je huid”.

Scrubben

Je gezicht scrubben doe je 2 tot 3 keer per week. Natuurlijk gebruik je een gezichtsscrub die speciaal geschikt is voor je gezicht, want de grove korrels die lichaamsscrub heeft kunnen je gezicht beschadigen. Wat een scrub doet? Een goede scrub haalt de laatste restjes make-up van je gezicht. Nog belangrijker: een goede scrub verwijdert dode huidcellen en geeft je een zacht huidje.

Dagelijkse reiniging van je huid

Natuurlijk moet je je gezicht ook op een dagelijkse basis schoonhouden. Het liefst zelfs twee maal daags, maar als je van jezelf een redelijk een schone huid hebt, is het niet zo’n ramp om af en toen een keertje over te slaan. Als je een keertje overslaat, doe dit dan het liefst ’s ochtends, want ’s nachts moet je huid sowieso schoon zijn, zodat je lichaam de ruimte heeft om aan je huid te werken.
Gebruik om te beginnen een facewash om vuiligheid de das om te doen. Vanzelfsprekend kies je voor een facewash die bij jouw huidtype past. Een fantastisch alternatief is babyzeep. Je kunt babyzeep perfect als facewash gebruiken, omdat het geen ‘echte’ zeep is. Het is mild voor je huid en je kunt het dagelijks gebruiken. Het ruikt ten slotte ook heel lekker. Veel modellen gebruiken dan ook babyzeep als facewash.

Gebruik nogmaals NOOIT zeep om je gezicht te reinigen! Zeep droogt je huid ook nog eens uit.

Als je hiermee klaar bent is het, vooral voor de mensen met een gematigde tot vettige huid, prettig om een talgverminderende wascrème te gebruiken. Na het gebruik heb je echt het gevoel dat je huis schoner en minder vet is.
Wanneer je je gezicht goed gewassen hebt, wil je natuurlijk je poriën weer sluiten, anders kan er namelijk ook makkelijker vuil in komen te zitten. Dit kan je makkelijk doen met tonic. Behalve dat het een poriesluitende functie heeft, kan het ook gebruikt worden om oogmake-up te verwijderen (net zoals reinigingsmelk en lotion, wat ik trouwens meer zou aanbevelen als je je ogen schoonmaakt, omdat tonic zo sterk is) en de laatste schuimresten op je gezicht.
Nu is, als het goed is, je gezicht helemaal schoon en zijn je poriën dicht. Maar natuurlijk hou je er maar al teveel van om je huid een beetje te helpen zo gezond mogelijk te zijn, en daarom gebruik je dag- of nachtcrème, afhankelijk van of het ochtend of avond is. Zorg ervoor dat je een dagcrème hebt die je beschermt tegen de zon, zodat je niet vroegtijdig last krijgt van een oude huid en dat je een nachtcrème hebt die verzorgende bestandsdelen bevat, waardoor je elke dag met een stralende huid opstaat.
Vergeet vooral niet om crèmes uit te kiezen die bij je huidtype passen en dat het niet alleen in de zomer nodig is om dag- en nachtcrème te gebruiken, maar heel het jaar door!

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

6 tips voor mooi gelakte nagels

Volgende artikel lezen

Kokosnoot melk haarmasker

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen