Shortlease auto voor- en nadelen

Shortlease auto
ComputerComputer

Short lease

Als u zich niet wil verbinden aan een lang leasecontract dan behoort short lease tevens tot de mogelijkheden. U gaat dan een leaseovereenkomst aan voor een korte termijn en kunt zelfs al een auto leasen voor de periode van één maand. Eigenlijk is shortlease een vorm van huur. U krijgt de beschikking over een auto voor een afgesproken termijn en u betaalt hier een bepaalde vergoeding voor. Het kan bijvoorbeeld voor komen dat u tijdelijk een auto of een grotere auto nodig heeft. Dan biedt shortlease een uitkomst. Ook voor een bedrijf dat tijdelijk extra vervoer nodig heeft (denk bijvoorbeeld aan een bouwbedrijf met een tijdelijke grote opdracht) kan gebruik maken van shortlease en kan op die manier flexibel inspringen op veranderingen. Dat geeft eigenlijk ook direct het grote voordeel aan van shortlease, de flexibiliteit.

Voordeel shortlease

Flexibiliteit is dus het voordeel van shortlease. Dit wordt nog eens een keer extra versterkt door het feit dat u de shortlease dagelijks op kunt zeggen. Vaak is een termijn van een maand eerst wel verplicht, maar vervolgens kunt u op ieder moment dat u dat wenst het leasecontract opzeggen. Heeft u bijvoorbeeld minimaal een maand een auto nodig, maar weet u niet precies tot wanneer u de auto nodig heeft, dan biedt dit aspect van shortlease u dus ook een groot voordeel. Een ander voordeel van shortlease ten opzichte van traditionele lease is dat u niet vast zit aan een hoge boete bij het tussentijds opzeggen van het contract.

Nadeel shortlease

Eén van de bekende nadelen van shortlease zijn de hoge kosten. Dat is tenminste de veronderstelling. Uiteraard moeten er ten opzichte van een langer leasecontract hogere kosten betaald worden maar ten opzichte van het huren van een auto voor bijvoorbeeld een periode van een maand of twee maanden is shortlease goedkoper. Het nadeel van de hogere kosten wordt eigenlijk alleen merkbaar als u de shortlease voor een langere periode door laat lopen. Maar daar is shortlease, de naam zegt het immers al, dan ook niet voor bedoeld.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 2 / 5. Aantal beoordelingen: 3

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Goedkoopste autolease financial of operational

Volgende artikel lezen

Antivirussoftware

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen