Smartphone abonnement vergelijken

Smartphone abonnement vergelijken
ComputerComputer

Als u een andere smartphone wilt aanschaffen dan is het handig om verschillende smartphone abonnementen eerst te vergelijken. Zodra u weet wat uw belgedrag is, kunt u makkelijker uw keuze maken.

Mobiele netwerken met abonnementen

Bij elk abonnement kunt u kiezen of u een abonnement neemt met een telefoon of een sim only abonnement. De prijs van een mobiele telefoonabonnement is wat duurder omdat de telefoon wordt doorberekend in de maandelijkse kosten van het abonnement. Daarnaast is het mogelijk om een onbeperkte bundel toe te voegen wat misschien voor u voordeliger zou zijn als u bijvoorbeeld veel data gebruikt. Er is een ruime keus aan mobiele netwerken in Nederland. De meest voorkomende providers zijn:

  • KPN
  • Ben
  • Vodafone
  • T-Mobile
  • Tele2
  • Hollands Nieuwe
  • Simyo
  • Simpel

In principe heeft elke provider goed bereik maar het is wel verstandig om hier ook rekening mee te houden bij de keuze. Als u over wilt stappen naar een andere provider geldt vaak een opzegtermijn. Binnen het contracttermijn is meestal ook de afkoopsom verschuldigd. Dat is het aantal maanden die resteren tot de termijn van het contract die afloopt, vermenigvuldigd met het maandelijks bedrag.

Belgedrag meten

In de meeste smartphones zijn er opties om uw belgedrag te meten. Maar ook het verbruik van internet. Het is mogelijk om zelfs uw telefoon in te stellen indien u over het maximum limiet dreigt te gaan. Dat is per telefoon verschillend. Heeft u een telefoon met Android of iOS dan kunt u eventueel ook een applicatie downloaden die uw belgedrag meet. Dat kunt u naar eigen wens instellen.

Als u geen functie in uw telefoon heeft om uw belgedrag te meten, is het ook mogelijk om uw telefoonrekening online te bekijken. Als u zich aangemeld heeft bij uw provider, kunt u het bekijken. Het nadeel is dat u wel steeds moet inloggen. Maar het heeft vele voordelen zoals, dat u een compleet en gedetailleerd overzicht heeft van uw telefoonrekening. Daarnaast kun je bij veel providers je verbruik inzien via een app wat het een stuk makkelijker maakt om je verbruik in de gaten te houden.

Zodra u weet wat uw belgedrag is, is het makkelijker om uw abonnement hierop aan te passen.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 0 / 5. Aantal beoordelingen: 0

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Het kopen van een keuken waar moet je op letten?

Volgende artikel lezen

Hoe kan ik me huis goed indelen?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen