Soorten tijgers

Soorten tijgers

Tijgers kent iedereen, maar er zijn heel veel verschillende soorten tijgers. Daarom vertel ik in dit artikel de belangrijkste kenmerken van 4 nog levende tijgers. En dat zijn de Siberische tijger, De Sumatraanse tijger, De Bengaalse tijger en de Bengaalse tijger.

Soorten tijgers

Er zijn veel soorten tijgers.

Hier degene die nog leven.

– De Siberische tijger daar zijn er nog zo’n 500 van

– De Sumatraanse tijger daar zijn er nog zo’n 400 van

– De Bengaalse tijger daar zijn er nog zo’n 1.850 van

– De Chinese tijger daar zijn er nog zo’n 300 van

Over deze soorten gaat het artikel.

De Siberische tijger:

Deze tijger is het bekendst van alle tijger soorten. Hij heeft een geel bruine vacht met strepen. De Siberische tijger kwam ooit voor in héél Azië. Tegenwoordig is hij alleen nog maar te vinden in een klein gebied in het zuidoosten van Rusland.

De Siberische tijger blijft vaak jaren lang in het zelfde Territorium leven. De jonge van de tijger worden 95 – 112 dagen geboren na de bevruchting en zijn blind, dit blijven ze gedurende twee weken. De jongen blijven ongeveer 4 jaar bij hun moeder en gaan dan hun eigen pad op. De Siberische tijger heeft een schofthoogte van ongeveer 1 meter en kan langer dan 3 meter worden, de staart niet mee gerekend.

De Sumatraanse tijger:

Deze is veel kleiner dan de Siberische tijger en erg zeldzaam geworden door de jacht. Ze leven oorspronkelijk in Indonesië. De Sumatraanse tijger kan 1,50 meter groot worden, wat vrij klein is voor een tijger. De Sumatraanse tijger is de kleinste nog levende ondersoort van de tijgers. In de regenwouden van het Indonesische eiland Sumatra leven er nu nog ongeveer 300 tot 400.

De Bengaalse tijger:

Rond 1900 waren er alleen in India al tegen de 40.000. In 1972 was dit aantal drastisch gedaald tot 2000. Inmiddels zijn er nog ongeveer 1.850. De Bengaalse tijger kan 15 jaar oud worden. Deze tijger wordt ongeveer 180 tot 260 kilo zwaar.

De Chinese tijger:

De Chinese tijger is de zeldzaamste nog bestaande soort van de tijger en is waarschijnlijk zelfs in het wild uitgestorven. Hij hoort thuis in de graslanden, bossen en bergen van zuidelijk China. Deze tijger is kleiner dan de Bengaalse tijger, en wordt 280 cm lang en kan 180 kilo zwaar worden ze jagen vooral op zwijnen, herten en runderen.

Hoe goed vind je dit artikel?

Klik op de sterren voor een beoordeling!

Gemiddelde 3.5 / 5. Aantal beoordelingen: 2

Nog geen beoordelingen. Wees de eerste!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Vorige artikel lezen

Het roodborstje

Volgende artikel lezen

Het leven van een beer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populaire Artikelen